maandag 30 januari 2017

Stère m3

Stère hout mbrandhout, goed vergelijken loont. Een veelgebruikte wijze van hoeveelheids bepaling is de zogenaamde stère hout. Een stère is een kubieke meter rondhout van meter lengte gemeten in de bult. Dus stammen hout van meter lengte (nog niet gezaagd op brandhoutlengte en ongekloofd). In een kist van 1m³ groot wordt het gekloofde brandhout gestort.


De stukken vallen ongeordend door elkaar zodat er relatief veel luchtruimte tussen de stukken ontstaat.

De gestapelde m³ is een . Sommigen zeggen dat stère kuub hout is dat gestapeld is en geklief lengte van de blokken is niet vermeld. Hiertussen zit dus wel degelijk een verschil. Bij mijn weten is het mlosgestord. Een echte kubieke meter hout uitrekenen is voor de handelaar en vakman goed te doen, hier bestaan rekenmethodes voor.


Als je een mgekloofd brandhout koopt moet de stapel netjes gestapeld zijn en is dan meter breed bij 1 . Wij leveren telkens stères kwaliteitsvol brandhout, maar kent u het verschil tussen een stère en m³? Lees het hier zodat je de juiste beslissing maakt. Conversiefactoren rondhout: Stère naar m3.

In Nederland wordt hout doorgaans als volume in maangeboden en tegen een mprijs verkocht. Omdat het in de praktijk vaak voorkomt dat het te factureren volume wordt gemeten in stere is er behoefte aan een conversiefactor. Belangrijk is in dat geval de . Gestapeld heeft minder tussenruimte dan los. Hoe kan je het volume van je brandhout berekenen ? Het is niet altijd zo gemakkelijk om te begrijpen wat het juiste volume van het brandhout is dat je wil kopen ! Dit is nochtans noodzakelijk om de prijs te kunnen bepalen en te vergelijken.


Een stere (of kuub) van gestapeld brandhout is een pak . Coefficient diviseur (k). Dit is alleen geldig voor met de hand gestapeld hout. Veel mensen gebruiken een cuub als eenheid. Deze eenheid bestaat officiëel niet. In de praktijk is dit in feite een stere.


Hoeveel stere zit er op een vrachtwagen ? Op een opligger ligt ton hout, dit is ongeveer stere. Waarom verkoopt men soms brandhout per m? Corde, stère , m: quelle unité de vente pour le bois de chauffage? Le stère (du grec stereos, solide) est une ancienne unité de mesure du volume qui a été (et est toujours) employée pour le commerce du bois de chauffage.

Le stère (abréviation st) correspond à un cube de bois rangé dont tous les côtés mesurent m. Il est donc confectionné uniquement avec des bûches . Gratis verzending benelux. Bestellingen vanaf € 15-. Het hele jaar droog haardhout. U komt geen seizoen zonder te staan. Veilig bestellen en betalen.


Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd. Stères worden gebruikt door inkopers van stammen haardhout. Mwordt ook wel stère genoemd en door S aangeduid.


Voor de woorden stère en liter gebruikt men dezelfde voorvoegsels als voor meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts