donderdag 29 mei 2014

Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleri çalışma prensibi

Bu çevre zararları ve maliyetlerin üstesinden gelebilecek sistemler mevcuttur. Bu sistemlerin çeşitleri ve çalışma prensipleri aşağıda anlatılmıştır. Sizin zamanınız ucuz diye herkesin de öyle mi acaba. Türkiye de güneş enerji sistemi zirai ürünlerin kurutulması, soğuk kış mevsiminde mahal ısıtması ve evlerde havalandırma amacıyla güneş enerjisinden kullanılmaktaydı.


Açık devre güneş enerjili su ısıtma sistemleri , doğal sirkülasyonlu sistemler ve basınçlı sistemler olarak iki gruba ayrılırlar.

Doğal sirkülasyonlu ve basınçlı sistemlerimiz de imbisat deposu kullanıldığı için geçici su kesintilerinde sistemlerimiz sorunsuz çalışmaya devam ederler. GÜNEŞ ENERJİSİ LABARATUAR FÖYÜ. Mühendislik Laboratuvarı kapsamında aşağıdaki güneş enerjisi uygulamaları incelenecektir. Tabi dolaşımlı açık tip bir güneş enerjili sıcak su ısıtma sistemi. Panel ve kutu tipi güneş pişiricileri.


Kapalı döngü sistemleri genellikle sıcak su deposunun içerisinde ve ya dışarısında olmak üzere bir ısı değiştiricinin kullanımını kapsamaktadır. Basınç, ısı ve donma olayları kontrol altında tutulduğu sürece vakum tüplü güneş enerjileri hem açık hem de kapalı sistemler için uygundur.

Bu modellerde sistemin yerleşik bir . Kapalı devre olarak çalışan kollektörün içerisinde bulunan ısıtıcı sıvı akışkan güneşin. Konutta hem sıcak su ihtiyacı hem de mekan ısıtma desteği güneş enerjisi ile sağlanacaksa kolektörlerin zeminle oluşturacağı açı derece olmalıdır. Büyük bir alana yerleştirilmiş,. Heliostat” ( gün dönüştürücü) adı verilen yüzlerce yansıtıcı, güneşten gelen ışınları,.


Kapalı devre solaren güneş enerjisi sisteminde ısı kolektörler tarafından emilir ve kollektör içerisinde bulunan ısı aktarma sıvısı antifrize geçer. Antifrizin sıcaklığı arttıkça sıcak sıvı doğal termosifon prensibi ile hareket ederek kollektör . Güneş enerjisi sistemlerinden ısıtmada. Yani güneş enerjisini yansıtmayarak mümkün olduğunca koyu renkli yüzey tarafından yutulurlar. Daha sonra elde edilen bu ısı , güneş enerjisi paneli tarafından suya aktarılarak su ısıtılır. Isıtılan su dilediğimiz her alanda kullanıma hazır olarak.


Vakum tüplü sistemlerin çalışma prensibi. Vakum Tüplü Güneşli Su Isıtma Sistemi İle Standart Düz Kollektörlü Güneşli Su Isıtma Sistemlerinin Performans Ve Verimlerinin Deneysel Olarak Karşılaştırılması. Zorlanmış sistem yerine . Sistem -18°C sıcaklıkta ve açık bulutlu havalarda bile sıcak su üretmektedir.


Kışın sizi yarı yolda bırakmaz, emici yüzey selektiftir, verimi çok yüksektir.

Soğuk Havalarda Çalışır.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts