dinsdag 6 mei 2014

Vuurvaste tegels pizza oven

Goedkope vuurvaste tegels voor pizzaoven , BBQ, open haard of kachel van zeer goede kwaliteit. Het vraagt wat aandacht om de vuurvaste stenen van de ovenvloer goed vlak te krijgen. Maar wel noodzakelijke aandacht. Van elke oneffenheid blijf je tenslotte jarenlang plezier houden.


Maak een mengsel van fijn metselzand en klei ( vuurvast mag, hoeft niet) en voeg water toe om er een pasta van te . Pizza - en bakovenstenen.

Bij ons vindt u de beste voor voedsel en professioneel gebruik gecertificeerde ovenstenen en pizzastenen en dankzij onze scherpe inkoop ook nog eens zeer scherp geprijsd! Een hoogwaardige chamotte, maatvaste vuurvaste pizza tegel. Handgemaakte van vuurvaste stenen BBQ. Vuurvaste stenen Er zijn producten. Tegen de laagste prijzen!


Prijs: laagste eerst, Prijs: hoogste eerst, Productnaam: . Afmetingen: 220x110x30mm vuurvaste chamotte steen voor het maken. Deze solide maatvaste vuurvaste tegel is geschikt voor iedere houtoven. De steen is getest op voedselveiligheid: vloerbrood en pizza.

Ik heb zelf een houtoven van klei buiten staan met vuurvaste stenen op de bodem. De maten zijn lenge x breedte x Dikte 250mmx125mmx30mm. Elders nieuwprijs rond euro pstuk. Als onderkant gebruiken we een betonnen tegel die een grotere afmeting heeft dan de plantenpotten (x cm).


Leg een stuk of vuurvaste stenen erop ( afhankelijk van de grootte van de stenen). Een houtoven, zoveel meer dan enkel een pizzaoven. Je kunt in de oven meer dan alleen maar pizza klaarmaken. Ik ging uiteindelijk snuisteren in de koopjeshoek van een tegelwinkel om te beseffen dat ik in mijn eigen kelder nog restjes Italiaanse terracotta (Kronos2) tegel had. Deze vuurvaste steen van Penez Herman is uiterst geschikt om er barbecues, een openhaar een over ( pizza , brood) mee te maken.


Zelf een houtgestookte pizzaoven , steenoven, broodoven of houtoven bouwen. Vroeger was het zo dat het hart van een houtgestookte oven uit een koepel van honderden vuurvaste stenen bestond. Beide delen worden door middel van vuurvaste cement of flexibele tegellijm verbonden met de koepel.


Ideaal om oven mee te bouwen. Nu heb ik het plan opgevat een betaalbare eenvoudige pizza oven te gaan maken. De oven helemaal maken van vuurvaste steen wordt ons te duur.


Als deze droog is, een (ronde - zie verderop) laag van 2-3cm leemstuc met daarop het 5cm dikke zandbed en de 2cm dikke tegels. Feitelijk had meneer dus nog geen steen gelegd aan zijn pizzaoven en was alles tot op heden voorbereidend werk geweest. Meneer vergat te vragen of hij ook vuurvaste tegels verkoopt, maar hij gaat daar wel van uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts