vrijdag 2 mei 2014

Askja reizen spitsbergen

Spitsbergen is een geweldig natuurland waarvan de helft met ijs is bedekt. De gletsjers behoren tot de mooiste ter wereld. Ontdek het per expeditie- of zeilschip. Wij helpen je graag met jouw ideale cruise naar Spitsbergen. Ondanks de noordelijke ligging heeft Svalbard een relatief mild klimaat in vergelijking met andere gebieden op dezelfde hoogte.


De zeilschepen Antigua, Rembrandt van Rijn en Noorderlicht maken op verschillende data een reis van tot dagen naar het noordwesten van de archipel. De drie schepen verschillen van elkaar en hebben allemaal hun eigen charme, route en reisduur. Ze varen stuk voor stuk op nog geen 1. Dit verschijnsel doet zich in principe het hele jaar voor, maar is alleen zichtbaar als het donker is.


Vanaf Amsterdam vlieg je via Oslo en eventueel via Tromso naar Longyearbyen. Afhankelijk van de reis kan het zijn dat je in Oslo of Longyearbyen moet overnachten. Natuurlijk kunnen wij de vluchten en eventuele accommodatie voor je reserveren. Behalve rondom de spaarzame nederzettingen zijn er geen wegen op . Ruimte, stilte en indrukwekkende natuur vormen al ruim jaar de basis van onze reizen.


Onze ervaren reisspecialisten geven je een persoonlijk reisadvies op maat. Soms heb je geluk als medewerker van Askja Reizen , dan mag je mee op één van de meest spectaculaire reizen die we aanbieden. In het begin van de herfst, als het licht op zijn mooist is, maakt het zeilschip Antigua een 9-daagse reis speciaal voor mensen die van fotograferen houden. Het schip vaart op nog geen 1. Noordpool door de verbluffende natuur van een Arctisch wonderland.


Onderweg kom je langs de plek waar onze . Noordpool, in de verbluffende natuur van een Arctisch wonderland. Je gaat op zoek naar wilde dieren en verkent prachtige landschappen. Bij Smeerenburg bezoek je een 17e-eeuws . Maak in de late winter een driedaagse sneeuwscootertocht naar de noordelijkste lodge van Spitsbergen. Ruim 1kilometer ten noorden van Longyearbyen ligt de machtige Nordenskiöld-gletsjer, met aan de voet het nieuwe Basecamp Nordenskiöld.


Dit is een echte expeditielodge, die toch verrassend comfortabel is. Unieke reis Rond Spitsbergen. Meestal lukt het, maar helemaal zeker. Uitgebreide reis langs de mooiste plekken.


Ook bezoek je tijdens deze reis. Op augustus maakte het Tallship Antigua een reis door het poolgebied. Noord-, West- en Zuid- Spitsbergen. Deze reis werd onder meer. Je vaart naar het indrukwekkende noordwesten van deze archipel, langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpoo.


Geen grote cruiseschepen, maar bijzondere reizen op kleine, comfortabele schepen. De wereld van Askja is niet heel groot en wij kennen daarom onze bestemmingen als geen ander!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts