maandag 19 mei 2014

Knoflook tegen engerlingen

Na onderzoek en eerdere testen, ook door andere bedrijven en golfbanen, was al bekend dat knoflook een goede biologische werking heeft tegen enger- lingen. Het nadeel van de bekende knoflookproducten is echter dat je deze behandeling enkele malen moet herhalen. Dat was de aanleiding voor. Toch heeft het zijn eigen uitgesproken smaak die wonderen kan verrichten in de keuken.


Tipulex is een granulaat dat onder andere werkt tegen emelten en engerlingen in gras. Tipulex wordt geleverd als een granulaat dat ingebracht kan worden samen met bijvoorbeeld dressgron maar kan ook over de toplaag gestrooid.

Het middel zal dan gedurende een langere tjd werken en emelten en . Tegen juni zijn de emelten volledig volwassen. In augustus worden ze inactief en verpoppen ze zich net onder het grasoppervlak, om vervolgens als langpootmug uit te vliegen. Ook het kort maaien van je gazon in augustus helpt omdat de . Engerlingen kunnen een nachtmerrie betekenen voor je gazon. Ontdek hier hoe ze best. Preventief kan je sterk geurende planten en kruiden inbrengen zoals knoflook , citroenkrui etc.


Al jarenlang werken we met aaltjes als bestrijdingsmiddel tegen engerlingen. Er zijn ook biologische middelen te koop die engerlingen verjagen, bijvoorbeeld op knoflook gebaseerde producten.

Deze verdrijven de larven (tijdelijk), maar het probleem wordt hiermee niet weggenomen. Volwassenen meikevers en engerlingen lijken een voorkeur te hebben voor bepaalde . Net als bij veel andere planten in de natuur zijn er ook insecten die zich tegoed doen aan het gras. Doordat deze insecten zich veelal onder de grond bevinden, zijn ze voor veel mensen een onbekende bedreiging.


Eerder gebruikten wij knoflook om de larven te verjagen. De beestjes kropen dan verder de grond in, maar kwamen later terug met alle gevolgen van dien. Helaas is de maatregel niet blijvend. De nematoden voeden zich door de larven. Als deze verdwenen zijn, sterven zij ook.


Je kunt alleen iets tegen. Tegen welke engerlingen zijn aaltjes werkzaam? Aaltjes werken in principe tegen alle engerlingen , maar bij sommige soorten in beperkte mate. Meikeverengerlingen bestrijdt je met een mengsel van twee aaltjes. We geven drie eenvoudige recepten.


Niet geschikt voor consumptie, tenminste, je wordt er niet ziek van, maar lekker is anders. Tipulex langzaamwerkende knoflook verdooft engerlingen. Hallo beste mensen, Zijn er nog meer vliegclubs in Belgie of Nederland die last hebben van larven ( engerlingen ) van meikevers, junikevers of. Heb je Langpootmuggen zien vliegen in je tuin dan is het opletten geblazen.


Knoflookthee tegen meeldauw.

Emelten zijn namelijk de larven van deze mug en richten een ware ravage aan in je gazon. Daar worden nu in Nederland insecticiden tegen ingezet. We hebben veel vertrouwen in het middel. Wij denken dat het de chemische bestrijding in de lelieteelt overbodig maakt.


Dit product gaan we ook inzetten op sportvelden en golfbanen ter bestrijding van engerlingen. Anton spreekt wekelijks met . Ook de werking op de julikever valt vaak tegen. Golfclub in Glimmen heeft vooral veel last gehad van volwassen engerlingen van de meikever. Hij durft ervoor uit te komen dat het resultaat hem tegenvalt. Een goede, gezonde grond en vruchtwisseling zijn de beste preventieve middelen tegen deze ziekte.


Wat doet Larvex met het gazon? Larvex geeft een optimale gezondheid aan het gazon dankzij de aanbreng van onmisbare voedingselementen, zodat de plant-eigen weerstand van het gazon de aanval van insecten of hun larven overleeft, veel beter de nadelige invloed van deze insecten verdraagt en snel . Tips tegen vraatinsecten. Ook verticuteren of gaten prikken helpt tegen emelten en engerlingen : de beestjes kunnen slecht tegen verstoring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts