vrijdag 16 mei 2014

Taxus snoeiafval verkopen

Kanker is doodsoorzaak nummer één in Nederland. Het taxussnoeisel (de scheuten) mogen een maximale lengte hebben van 20- centimeter. En alleen afkomstig zijn van een haag of struik die ieder jaar wordt gesnoeid. Bij een haag die niet ieder jaar gesnoeid wordt ontstaat houtvorming.


Medicijnen maken van je snoeiafval.

De grondstoffen uit het snoeisel worden gebruikt in kankerremmende medicijnen. Het is mogelijk dat de vraag naar snoeisel voor meerdere seizoenen weg zal blijven. Daarom is de taxussnoeisel-campagne tot nader orde opgeschort. Geachte mevrouw, mijnheer, Dat we met taxus kanker kunnen genezen, weten we ondertussen allemaal. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Vergroot de Hoop was vaak de inspiratiebron voor vele andere inzamelinitiatieven . Ontvang gratis tuintips. Betaal veilig met : WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk.

Inzamelactie juni - augustus. Breng je taxussnoeisel tussen juni en augustus gratis naar je containerpark en strijd mee tegen kanker. Taxus snoeien doet de hoop groeien! Snoeiafval taxushaag in trek als medicijn tegen kanker.


Het gaat om snoeiafval van de taxusheg, die in bijna elke Nederlandse tuin aanwezig is. Voor één sessie chemotherapie is kubieke meter jonge . Heb je een taxus in de tuin? Tot eind augustus kun je deze nog snoeien.


Waarom is het zo belangrijk dat mensen het snoeiafval van de taxus niet zomaar weggooien? Van de takken worden chemokuren voor onder. Vervolgens worden ze verpakt als een soort hooibaal en verkopen we het snoeisel aan de farmaceutische industrie. Op haar beurt verkoopt de Stichting dit taxussnoeisel en voor elke ingezamelde kuub doneert de stichting een bedrag aan een organisatie of . Nederlandse gemeenten gaan snoeiafval van taxusheggen verzamelen om er een medicijn tegen kanker van te maken.


Er zijn steeds meer mensen, die dit oppakken en ook gaan inzamelen. Dan komt er een moment dat het aanbod groter is dan de . De Belgische boomkwekerij Sylva verzamelt de komende maanden snoeiafval van taxus voor de verwerking tot farmaceutische producten. Goedemiddag, Ik heb op de kwekerij een partij Taxux x media Hicksii staan die als plant moeilijk te verkopen is doordat deze planten te lang dicht bijelkaar hebben .

Wie snoeisel van de taxus in de tuin heeft, kan daarmee helpen bij de bestrijding van kanker. Veel kankerpatiënten hebben baat bij de werkzame stof in het snoeisel. Help met uw taxus - snoeiafval in de strijd tegen kanker! Afbeelding van een taxus. Wist u dat snoeiafval van de taxushaag kan worden gebruikt als grondstof voor chemotherapieën?


U kunt dus zelf eenvoudig een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Van het snoeisel worden kankermedicijnen gemaakt. Ik wist al geruime tijd dat er in België veel meer werk wordt gemaakt van de inzameling van snoeiafval van de taxus en het verbaasde me dat het hier amper bekend is. Ik heb contact gezocht met de organisatie die na het verzamelen voor de logistiek zorgt en kwam bij Frank Kleintjens uit Waalre terecht. Er was tot begin deze week wel nog één kandidaat maar ook die haakt af.


Dit jaar zou het tiende jaar op rij zijn dat Limburg. Er is dus geen enkele afnemer voor het taxussnoeisel gevonden. Een overaanbod aan taxus zorgde er immers voor dat de prijzen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts