dinsdag 15 mei 2018

Afschrijving chalet

Mijn BV bezit een drietal chalets welke uitsluitend bestemd zijn voor verhuur. Kan ik bij bepalen van de . Fiscaleaspecten_roerenderecreatiewoning. Hieronder wordt ingegaan op de fiscale consequenties van de aankoop en het bezit van een roerende vakantiewoning, hierna “ chalet ” genoemd.


Om te kunnen afschrijven op een bedrijfsmiddel, moet u het bedrag bepalen dat u jaarlijks mag afschrijven.

Ga vanuit dat de chalet wel na jaar wel afgeschreven is (à € p.j.). Beetje kromme redenering het gaat hier over onroerend goed waarbij je geen afschrijving kan berekenen. Sterker nog het is mogelijk dat het pand in waarde is gestegen door investeringen gedaan door de eigenaar. Belangrijk is de ruimte die je . Aanvulling: via iemand bekend in die wereld is ons verteld dat we geen rekening hebben gehouden met de afschrijving nog over het bedrag van 4. Hierbij merken wij op dat de kwalificatie van een chalet als roerende dan wel onroerende zaak, voor de omzetbelasting en overdrachtsbelasting verschillend kan zijn.


Afhankelijk van de kwalificatie als roerend dan wel onroerend van het chalet is.

Geplande gebruiksperiode in jaren, 6. Schatting toekomstige inruilwaarde, € 6. Verwachte afschrijving per maan € 187 € 1871. Mocht je het zelf gaan gebruiken in de winter, dan is het slim om een chalet aan te schaffen. Prijzen verschillen sterk, want een chalet van hout kan bijvoorbeeld al snel 20.


Nog investeren in inventaris € ? Uw cliënt heeft ter belegging een vakantiebungalow gekocht in een recreatiepark. De verhuur van de bungalow wordt overgelaten aan een verhuurorganisatie. Voor de heffing van inkomstenbelasting behoort tot de aftrekbare kosten bij verhuurde onroerende zaken onder meer de afschrijving. Dus in jaar afschrijving.


Wij hebben een caravan en die wordt getrokken door een auto. Afschrijving hangt natuurlijk ook een beetje af van wat je terugkoopt. Dat komt in mijn geval neer op een rendement van ongeveer op de investering.


Maar daar moeten de kosten nog vanaf. Onroerendezaakbelasting, waterschap, verzekering, en niet te vergeten de afschrijving op het huisje en het meubilair.

Dan blijft er nog rendement over. De hoge kwaliteit van de chalets en de unieke infrastructuur van het dorp staan garant voor een optimaal gebruik, waardoor uw inkomen zeker gesteld wordt. De omzetbelasting wordt terugbetaald en de fiscale afschrijving voor commercieel gebruik kan worden ingediend . Natuurlijk zal bij de waardebepaling van in gebruik zijnde woonwagens rekening gehouden moeten worden met het feit dat de woonwagens door gebruik in waarde dalen. Deze afschrijving is qua methodiek vergelijkbaar met de . Zit er zelf aan te denken om een 2e chalet te kopen (van een particulier uiteraard). Van de belastingdienst ontvangt u namelijk investeringsvoordeel over uw aankoop en daarnaast kunt u deze per jaar afschrijven en dat betekent veel voordeel.


Om “handel” te voorkomen wordt de verkoopprijs bepaald aan de hand van de werkelijke waarde van de chalet na afschrijving. De woning betreft een gemeubileerddat chalet op een recreatiepark met een inhoud van circa 1m³, dat is voorzien van wielen en in beginsel kan worden. U kunt bij ons zowel nieuwe als gebruikte chalets of caravans leasen met een aanschafwaarde vanaf € 5. Griftdijk Lease kent gedurende de looptijd een vaste afschrijving en vaste maandelijkse lease-termijnen.


U weet vooraf dus precies waar u aan toe bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts