donderdag 31 mei 2018

Raggels plafond

Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe u uw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Plafond verlagen of een beschadigd plafond opknappen? Doe het zelf en doe het goed met hulp van ons stappenplan: Gipsplaten plafond maken!


Wilt u een regelwerk voor uw gipsplaten plafond aanbrengen? Dat gaat snel en eenvoudig met Gyproc plafondplaten en Gyproc rachels.

Deze rachels hebben het voordeel, dat ze altijd recht zijn en tevens zorgen voor een hoge geluidsisolatie. Het regelwerk kun je dan met vulplaatjes exact waterpas en . Stucplatenplafond bezwijkt door onjuiste montage. Laatst is TBA benaderd om een plafond te onderzoeken.


Het onderzoek was aangevraagd omdat het plafond voor een groot deel naar beneden was gekomen, terwijl de verbouwing nog niet was afgerond. De eigenaar en de stukadoor waren allebei . Met gipsplaten kun je een beschadigd plafond weer perfect strak maken. Leer hoe je een nieuw (verlaagd) plafond maakt met het stappenplan van KARWEI.

Er is al veel geschreven over dit onderwerp, maar helaas vind ik geen antwoord op mijn situatie. Hopelijk kan ik die hier vinden. We gaan ons plafond van de begane grond verlagen en hebben een aantal vraagjes. Het plafond bestaat nu uit een aantal dikke draagbalken met een tussenruimte van 90cm. Tegen deze balken zitten hele oude raggels ( waarschijnlijk 1jaar oud) die vol zitten met spijkers.


Mijn badkamer heeft een plafond van gipsplaten welke direct loodrecht op de plafondbalken zijn bevestigd zonder raggels. Nu zie je schuren in het stucwerk. Dilataties vanuit de bouwconstructie moeten ook in de pleisterdraagconstructie en de hierop aangebrachte gestukadoorde afwerking worden doorgezet.


Bij het toepassen van openingen in het plafond moet op die plekken de pleisterdraagconstructie worden verstevigd. De ruimte waarin dit gipsgebonden stukadoorswerk . Vraagje Ik ga mijn plafonds erin maken maar de balklaag is niet helemaal vlak. Ik wil de raggels er natuurlijk wel vlak onder. Ik moet ze dus hier en daar.


Kosten Uitgangspunt Alle kosten in deze tabel met de onderliggende kostenberekeningen in de specificaties zijn gebaseerd op de omschrijving en uitgangspunten, die bij deze tabel staan. In de kostenberekeningen is uitgegaan van uitvoeringstijden voor de werkzaamheden en van de bruto prijzen voor . In dit onderdeel van Mijnkluswijzer. Gipsplaten zijn eenvoudig te verwerken en ideaal voor het afwerken van schuine wanden of het maken van een plafond.

Daarnaast hebben gipsplaten de eigenschap dat ze snel te verwerken zijn, mooie . Met de plafondplaten van Agnes One-Step kunt u op een snelle en eenvoudige manier. Haaks op de rachels is inderdaad de beste manier. Controleer wel of je goed uitkomt op het einde van een plaat, anders eventueel een extra rachel plaatsen op de overgang van de ene plaat naar de andere.


De eerste stap van het nieuwe plafond : het raamwerk. Na het uitmeten zijn de raggels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts