vrijdag 25 mei 2018

Taxus snoeien wanneer

Wij adviseren u dan ook altijd om uw taxushaag te snoeien bij somber weer of in het begin van de avond. Het is een langzame groeier en hierdoor is je taxus snoeien een klusje dat je slechts eenmaal per jaar hoeft te doen. In dit artikel kom je te weten hoe en wanneer je een taxus best snoeit.


Wordt hij te groot, dan kun je een taxus snoeien. Knip een taxushaag bij voorkeur in een lichte puntvorm, maak hem van onderen breder dan van boven. Hoe en wanneer Taxus snoeien ?

Dat is een vraag die tuinmannen en tuinvrouwen zonder al te groene vingers zich ieder jaar afvragen. Lees het nu op Plantengrow. Met een elektrische heggenschaar doet u minder lang over het snoeien. Jonge taxus snoeien doe je twee keer per jaar. De eerste knipbeurt geef je vóór de langste dag (juni), als de taxus nog flink groeit en gemakkelijk uitloopt.


In augustus of september ga je voor een tweede keer taxus snoeien zodat de struik strak de winter in gaat. Heb je een wat oudere taxusstruik. De beste tips voor het snoeien van alle.

Toch kunt u altijd wat bijsnoeien als u dat beter lijkt. Soms wordt de taxushaag in het najaar, voor de vorst, . Hoe vaker u knipt, hoe dichter de vertakking wordt. Wanneer kun je uw haag best scheren? Gemiddeld wordt er tweemaal per jaar geknipt: in mei en eind juli, begin augustus. Knip langzame groeiers die aan één beurt genoeg hebben om in vorm te blijven . Al vanaf het moment van het aanplanten, moet je beginnen met snoeien van je taxus.


Voor veel mensen is de taxus snoeien een angstig moment, vooral wanneer de taxus nog klein en . Taxus kan onder optimale omstandigheden scheuten vormen tot 30cm per jaar. De haag krijgt door de vele zijtakken en jonge scheuten een bossiger uitzicht. Om een mooie volle haag te krijgen, snoeit u best minimaal één maal per jaar.


Taxus baccata is een mooie don kergroene haagsoort en is makkelijk te snoeien. Wil je een groenblijvende haag, plant dan Taxus aan. Welke soorten zijn geschikt.


Het onderhoud en snoeien van Taxus baccata hagen is niet moeilijk maar moet wel gebeuren volgens een aantal regels. De taxus wordt gezien als de mooiste haagsoort. Taxus baccata vormt gemakkelijk nieuwe scheuten aan het oude hout en kan dus in regel erg diep worden teruggesnoeid.

Toch blijft voorzichtigheid met oude planten altijd aan te bevelen. Hagen van Taxus Taxushagen. De kans is dan ook redelijk groot dat je voor deze plant hebt gekozen om jouw haag mee vorm te geven. Nu de haag staat, komt het onderhoud ervan steeds dichterbij.


Gelukkig helpen wij je een handje! We zouden hem graag een heel stuk in. En nu afwachten en regelmatig de topjes zowel boven als aan de zijkanten snoeien , zodat de boom goed gaat vertakken. Wij raden u aan om te snoeien wanneer het bewolkt is.


Als u snoeit op een zonnige dag bestaat de kans dat de taxus verbrand. Dit kunt u doen bij een verwaarloosde taxushaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts