woensdag 20 februari 2019

Elektra aanleggen regels

Zelf elektra aanleggen ? Dit vraagt om een goede voorbereiding. In dit stappenplan legt GAMMA je de basisregels uit. Zo begin je vellig aan je klus.


Ontdek ons schema en stappenplan voor kosten besparen door zelf elektra te installeren! Voor het aanleggen van buitenverlichting gebruikt u spatwaterdichte lasdozen, contactdozen en schakelaars.

Deze zijn voorzien van afsluitklepjes en hebben aan de onderkant condensgaten, die u moet doorprikken. Aansluitingen zijn mogelijk vanaf de meterkast, een inbouwdoos of een geaard stopcontact. Een handige stappenplan van Kwieq om zelf je elektra aan te kunnen leggen. Voor stopcontacten in de keuken gelden andere regels , de standaard hoogte hiervoor is 1cm.


Als u elektra wilt aanleggen in uw badkamer, dan krijgt u te maken met verschillende zones. Het is belangrijk dat deze regels aangehouden worden om voor een veilige installatie te zorgen. Een professionele elektricien kent deze regels als geen ander.


De vakman weet namelijk wat het belang is van een vaste procedure. Als het plafond open ligt, kun je elektra aanleggen van onderaf langs de balken en regels.

Wil je het bestaande plafond sparen, dan kun je elektriciteit aanleggen van bovenaf. Haal in de bovenliggende kamer een paar vloerplanken weg en leg de elektriciteitsleidingen over het plafond. Teken de positie van de . Verlichting, stopcontact of schakelaar: regels voor elektriciteit in de badkamer. Wat mag wel en wat mag niet?


Lees er alles over in de KARWEI klusinstructie. Elektra aanleggen in huis kun je zelf doen. Houd je daarbij wel aan enkele regels die gelden om het zo veilig mogelijk aan te leggen. Alle regels liggen wettelijk vast in het AREI (de bijbel van de elektricien).


Na de uitvoering van een elektrische installatie komt verplicht een onafhankelijk keuringsorganisme de installatie keuren. Indien de installatie is goedgekeur wordt een attest afgeleverd voor de netbeheerder. De netbeheerder zal dan op zijn beurt . Toch is het belangrijk om, voor uw eigen veiligheid en dat van uw medebewoners, niet zomaar zonder enige kennis van elektriciteit aanleggen aan de slag te gaan in uw huis. Hierbij volgt daarom een aantal basisprincipes . Schakel een lokale installateur in voor advies, hulp en materialen. Uit uw eerste vraag blijkt dat u, met alle respect, niet veel weet van elektra en regelgeveing daarom trend.


Om debacles te voorkomen neem bovenstaand advies dus ter harte. Daarnaast zijn er allerlei regels voor het aanleggen van elektriciteit buiten uw woning. Gaat u een buitenstopcontact aanleggen ?

Hier leest u alles wat u moet weten over het aanleggen van een dergelijk stopcontact. Dan is het zaak om de elektra aan te sluiten op het buitenstopcontact, zodat u deze ook kunt gebruiken. Hij toetst de installatie aan de hand van de ISO normen die voor de Wet Pleziervaartuigen ook gelden.


Controleer regelmatig de elektrische installatie op deugdelijke werking. De elektra normen worden voortdurend aangepast. Voor bestaande installaties geldt dat ze minimaal moeten voldoen aan de regels die van kracht waren bij de oplevering. Verbeteren mag, maar hoeft niet. En veiliger maken moet je natuurlijk altijd doen, een goede aarding, moderne bedrading, aardlekschakelaars etc.


In dit onderdeel van Mijnkluswijzer wordt de elektra in de badkamer behandeld. In de badkamer worden andere eisen gesteld met betrekking tot elektra , dan in andere ruimtes van uw woning. Dit heeft te maken met het feit dat water en elektra niet samen gaat. Hieronder wordt uitleg gegeven . Bij het aanleggen van elektrische bedrading moeten altijd een aantal basisregels in acht genomen worden.


Deze regels zijn voornamelijk opgesteld om de veiligheid te waarborgen. Elektriciteit kan namelijk potentieel erg gevaarlijk zijn in een woning. Is de bedrading namelijk verkeerd aangesloten dan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts