vrijdag 15 februari 2019

Opstookprotocol vloerverwarming gietvloer

Een opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming gaat uit van de watertemperatuur van de verwar- mingsinstallatie en niet van een eventuele thermo- staattemperatuur in de betreffende ruimte. Bedrijfschap Afbouw heeft naar aanleiding van onderzoek en schadegevallen van cementdekvloeren en anhydriet gietvloeren met vloerverwarming een opstookprotocol opgesteld . Hoe werkt vloerverwarming opstoken en waarom moeten we het opstookprotocol uitvoeren voor de nieuwe bedekking. Opstartprotocol voor anhydriet gietvloeren met vloerverwarming.


De aanvangstemperatuur op dag dient te worden ingesteld op 20°C. Bij het opstoken dient de watertemperatuur met maximaal 5 .

Vloeren met vloerverwarming hebben speciale aandacht nodig bij het opstoken. Hiervoor bestaat een opstookprotocol voor vloerverwarming bij diverse vloeren. Gietvloeren en vloerverwarming passen prima bij elkaar. Heeft u het opstookprotocol (zowel opwarmen als afkoelen) van uw vloerverwarming doorlopen? Dit neemt gemiddeld twee weken in beslag.


Is de dekvloer twee weken voor plaatsing kurkdroog en is deze kurkdroog gebleven? Voorkom vocht en water op de vloer, want schade door restvocht in de ondergrond valt niet . Start met een watertemperatuur die graden hoger is dan de omgevingstemperatuur van de ruimte. De watertemperatuur moet worden afgelezen op de verwarmingsinstallatie.

Verhoog de watertemperatuur . Wij dienen voor dat we gietvloer wordt gegoten een opstookprotocol te doorlopen. Onze situatie is als volgt: Huis is aangesloten op stadsverwarming. De begaande grond is geheel voorzien van vloerverwarming. Dit opstookprotocol dient minimaal maal uitgevoerd te worden alvorens de kunststofvloer wordt aange- bracht. ZVW Zonder vloerverwarming.


Dat proces duurt gemiddeld twee weken, dus houd daar rekening mee in je planning. Het protocol is duidelijk. Opstook- en afkoelprotocol voor vloerverwarming in calciumsulfaat- of cementgebonden dekvloeren staat uitgelegd hoe je zulke schades kunt voorkomen. Belangrijk is vooral om de vloerverwarming regelmatig en langzaam op temperatuur te brengen en ook weer langzaam te laten . Als u de dikte weet van uw dekvloer kunt u uitrekenen hoeveel weken droogtijd u nodig heeft voordat er een kunststof gietvloer aangebracht kan worden. Indien u vloerverwarming heeft zult u eerst een opstookprotocol uitvoeren, deze kunt u krijgen bij de leverancier van de vloerverwarming en als de vloerverwarming.


In mijn nieuwbouwwoning ligt een vloerverwarming en een cementdekvloer. Nu krijg ik over een aantal weken een gietvloer en ben ik bezig met het opstook. Heb je vloerverwarming laten aanbrengen in je dekvloer dan kunnen er scheuren ontstaan door thermische lengteveranderingen. Ook bij een betonvloer is het mogelijk vloerverwarming te integreren. Wanneer je kiest voor een betonvloer in combinatie met vloerverwarming moet je dan ook rekening houden met enkele factoren.


De kostprijs van gepolierd beton ligt hierdoor beduidend lager dan een traditionele tegelvloer of gietvloer. Een gietvloer leent zich perfect voor de combinatie met vloerverwarming ”, geeft Frank Burger aan, eigenaar van Daacha, dé specialist in exclusieve gietvloeren.

In beide gevallen dient er na het aanleggen van de vloerverwarming een bepaalde droogtijd van de ondervloer en een opstookprotocol in acht . In de dekvloer is vloerverwarming opgenomen. Voordat de gietvloer is aangebracht, is het opstookprotocol van de vloerverwarming doorlopen. Technisch adviseur Onno de Vries is bij Technisch Bureau Afbouw de specialist op het gebied van vloeren en terrazzo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts