vrijdag 8 februari 2019

Verhoogde border hout maken

Verhoogde borders met hardhouten omlijsting maken. Een andere mogelijkheid is een verhoogde border van hout. Cedarhout is een goed keuze omdat deze lange tijd meegaat en op duur niet zal gaan rotten. Ook kun je zelf een muur maken van beton.


Maak een houten mal in de gewenste vorm en giet hier beton in.

Wil je het jezelf makkelijk maken ? Loungeset maken van steigerplanken, deze steigerhout tuinbank is eenvoudig in elkaar te schroeven, gratis bouwtekeningen met duidelijke instructies. Zelf een verhoogde border in de tuin maken. Maar wilt u nu eens iets anders of juist iets unieks en persoonlijks dan kunt u ook zelf een border maken. Je kunt een verhoogde border maken van bijvoorbeeld hout of steen.


Op de foto hieronder is de Brickwall van Excluton gebruikt. Maak eerst een fundering en bouw daar de randen op.

Vul een verhoogde border met goede grond en bemest deze regelmatig. Uiteraard was dit maar één voorbeeld en zijn er nog tal van andere materialen om een verhoogde border te maken. Er zijn ook een aantal tips en voorwaarden waaraan een verhoogde border het beste aan kan voldoen om uw planten de beste kans te geven te leven en te groeien. Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes.


Met onze borderranden van hout en staal heeft u altijd een oplossing voor handen. Kies uit A-kwaliteit hardhouten borderafwerking tot roestig cortenstaal of gegalvaniseerd verzinkt staal. Bestel hier bovendien voor de beste prijs en een snelle levering in heel Benelux. Wilt u een verhoogde border maken van beton?


Met onze muurelementen ofwel stapelblokken stapelt u eenvoudig verhoogde borders of maakt u een fraaie kantafsluiting van uw gazon of schors. Naast natuursteen heeft u. Bij de grootste in hout. Hoe meer u bestelt, hoe . Als je liever een border van hout maakt, dan wordt het iets complexer. Een houten border kan op verschillende manieren gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld op een eenvoudige manier een houten border van planken maken.


Neem hiervoor ruim voldoende planken met de juiste afmetingen.

Kun je deze niet vinden . Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Borders en plantenbakken maken. Of ze nu van hout , metaal, kunststof, natuur- of kunststeen zijn gemaakt, met bouwpakketten voor verhoogde borders of schanskorven stel je jouw minituin volgens je eigen . Tot de perkafgrenzingen behoren gazonranden, kantstenen en palissaden. Ze zijn niet alleen praktisch maar kunnen ook harmonieus in de tuin geïntegreerd worden. Ze scheppen heldere lijnen en maken afgrenzingen tussen twee gebieden mogelijk.


Ik wil in mijn moestuin graag verhoogde bakken maken. Ik wil liever geen geinpregneerd hout gebruiken omdat ik de foute stofjes die daarin zitten liever niet in mijn tuintje wil hebben. Ik heb gedacht aan stoeptegel. De mooiste bloementuinen zijn opgebouwd uit borders op verschillende niveaus.


En het is aan Thomas en Evelyn om die te gaan maken. De stoel maken Thomas en Evelyn van eikenhout en hoeven ze dus niet voor te behandelen, scheelt weer! Het hout dat je ziet in het zitgedeelte van de verhoogde borders laat Lodewijk ook terugkomen in de vlonder tussen de twee borderbakken in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts