donderdag 21 februari 2019

Stormlamp lont vervangen

LONT WISSELEN IN EEN STORMLAMP. Plaats de lamp op een stevige ondergrond met de vulopening naar u toe;. Draai het grote handvat naar de zijde van de vulopening;.


Houd met één hand de oliehouder vast en trek met de andere hand aan de kleine hangreep op de schoorsteenkap tot deze niet verder kan;. Daarom de lampolie vervangen door andere, weer enige uren gewacht. VB deden het altijd direct, maar waren dan weer zo kapot, daarom nu maar .

Olielampjes, lonten vervangen. Aan het begin van je verhaal dacht ik aan van die stormlampen , maar deze zijn vele malen mooier. Deze stormlantaarn is de klassieker der klassiekers.


De enige echte zwaar verzinkte stalen stormlantaarn. De Feuerhand olielamp is van hoge kwaliteit, is gegarandeerd lekvrij en heeft een hoge lichtopbrengst. In lampenolie zit paraffine, die hard wordt en het lont verstopt.


Mijn advies is het lont uit te wassen en te drogen en de lampenolie in de lamp te vervangen door petroleum. De lampenolie kun je eventueel nog gebruiken met navulbare tuinfakkels of andere open lampen met een dikke lont , maar ook daar .

Mensen dachten mij te helpen met een grotere vlam door de lont er flink uit te trekken. Gevolg: lont is nu véél te kort. Waar kan ik nieuwe lonten halen? Wat voor olielamp is het precies? Een ouderwetse met rond lont ? Of een stormlamp , met plat lont ? Stormlamp : Succes, de dump in Rotterdam heeft ze, . Kous in een ideaalbrander.


Onvoldoende licht en brandgevaar. Bij een ideaalbrander wordt de lont rondom een . Lonten pitten voor petroleum olielamp stormlamp stallantaarn enz. Je kan zien wat ik nu nog heb hieronder. Vind olielamp lont op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.


Oliestel pit breed mm geschikt voor 1-2-3-en 4-pits petroleumstellen of olielamp, Originele lont van een zeer hoge kwaliteit katoen, brandt veel beter. Geschikt voor Original Haller, Beccom Doetinchem, Edy,. Er bestaat wel geurolie.


Als de olielamp gaat stinken dan is de lont niet goed!

Zorg dat je het lontje goed verzorgd. Laat een olie lamp nooit helemaal leeg branden. Af en toe iets afknippen. Nooit helemaal volgooien met olie. Hierdoor ontstaat een droge lont.


Bij volledig metalen lampen ( stormlampen bv.) leg ik het hele ding. Lont kun je eventueel nog uitwassen met azijn (ook nieuwe lonten) en op dezelfde manier drogen in de oven. Ik had de oude lont uitgekookt maar deze blijkt na al die jaren toch wat fragiel dus ga ik gewoon vervangen voor een nieuwe.


Wanneer u een andere kleur wilt gebruiken is het beter de complete lont te vervangen omdat er nog brandstof in de huidige lont zit wat een nadelig effect op de kleur zal hebben. U kunt ook een paar druppeltjes olie op de top van de lont deponeren waardoor de lont sneller vlam pakt. Living Colors olie is geclasificeerd als . Universeel lont voor olielampen.


Afmetingen 23mm breed en 300mm lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts