donderdag 7 februari 2019

Vonkenvanger schoorsteen

Een vonkenvanger is een stuk vonkengaas dat na de uitmonding van de schoorsteen wordt geplaatst. U heeft vast wel vaker gehoord dat een vonkenvanger op uw schoorsteen verplicht is, bij het stoken van je open haard of houtkachel in combinatie met een rieten dak. Vonkenvanger , eenvoudig vonken vangen. Bij de verbranding van het hout springen er vonken af.


Den Hartog heeft deze vonkenvangers speciaal voor schoorstenen in rieten daken laten maken.

Bij een open haard is daarom een vonkenscherm een . Kan een open haard in een huis met een rieten dak ? Riet is niet zo brandbaar als menigeen denkt. Een openhaard onder een rieten kap is dan ook geheel geen probleem. Heeft u een bestaande schoorsteen of rookkanaal van voldoende diameter dan kunt u deze probleemloos gebruiken.


Een houtgestookte open haard kan prima in combinatie met een rieten dak. Belangrijk is wel dat je een goede vonkenvanger op je schoorsteen plaatst. Alleen te plaatsen in een RVS schoorsteenkap.

Een Diamantvonkenvanger voldoet aan de normen zoals gesteld door het bureau voor schade preventie, deze normen worden geaccepteert door alle grote verzekeringsbedrijven. U heeft dakpannen op uw woning: a) staat uw schoorsteen uitsluitend voor de sier op uw woning geplaatst dan heeft u geen . Ginkel kan indien nodig een schoorsteen voor u metselen. Tevens kunt u bij ons terecht voor een vonkenvanger en schoorsteenvegen!


Deze is verplicht van roestvrij materiaal en heeft geen nadelige invloed op de waarde of kwaliteit van uw rieten dak. Met een vonkenvanger maakt u uw rieten dak een stuk brandveiliger en verkleint u de . Een vraag over creosoot in mijn schoorsteen. Vind vonkenvanger op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.


Het antwoord is dat dit zeker mogelijk is, met een goed rookkanaal en een vonkenvanger op de schoorsteen. Schoorsteen rookkanaal rieten dak haard. Dat klinkt simpel, maar het gaas moet wel aan een aantal eisen . Onderwerp : Rietendaken en vonkenvangers. Dit preventiebulletin behandelt de beveiliging van (rieten) daken met vonkenvangers. Hij is van roestvrij staal en heeft een zodanige doorlaat dat de . Ze houden vonken en stukjes branded papier tegen die met de warme lucht mee in het rookkanaal opstijgen.


Ze vormen een nuttige aanvulling op uw schoorsteenkap.

Ze leveren een degelijk ontwerp met lange levensduur. Bewaar daarom altijd een bewijs van de schoorsteenveger. Onzorgvuldig handelen kan problemen veroorzaken bij eventuele schadeafhandeling. In individuele gevallen kan een verzekering specifieke eisen stellen, zoals het aanbrengen van een vonkenvanger op de schoorsteen bij een rieten dak.


Deze vaste trekkap met vonkenvanger heeft als voordeel: Vogel werend. Dit voorkomt vogel nesten in het rookkanaal. Door de deksel aan de bovenzijde is het inregenen minimaal, zo voorkomt u gele plekken op de schoorsteen en bij voorst scheurt de schoorsteen niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts