woensdag 6 januari 2016

Luchtvochtigheid verlagen kweekruimte

Wat je moet weten, is dat de luchtvochtigheid direct in relatie staat tot de temperatuur in je kweekruimte , we hebben het daarom ook wel over relatieve luchtvochtigheid. Warme lucht kan meer vocht vasthouden en verlaagt daardoor de luchtvochtigheid , terwijl koude lucht omgekeerd de luchtvochtigheid. Sommige hygrometers zijn niet het meest accuraat, dus doe geen moeite met verschillende apparaten in je kweekruimte om waardes te vergelijken. De luchtvochtigheid is enorm belangrijk als je binnen cannabis kweekt.


Lees bij Zativo hoe je de luchtvochtigheid in je kweekruimte beheerst.

LED Grow 1mhulp welkom - Cannabis Forum. Verversen van je lucht in de kweekruimte. Het kan de groei en de uiteindelijke oogst opbrengst beïnvloeden,maar het kan ook meeldauw (schimmel) verspreiden. Echter,door goede kennis over wat je planten nodig hebben en te zorgen dat ze dit ook . Een te hoge luchtvochtigheid kan je alleen verlagen door te ventileren, maar dan moet de luchtvochtigheid buiten wel lager zijn dan 9 of door te.


Ook een bevochtiger is niet weg te denken in de kweekruimte om de tijdens het broedseizoen te behouden indien het een warme droge zomer is. Hoe kan ik de luchtvochtigheid verlagen ? Zorg voor een betere luchtstroom, plaats een zwenkventilator in je kweekruimte en zorg dat je uiteindelijk ongeveer – luchtvochtigheid hebt.

Zeker in de bloeiperiode is een te hoge luchtvochtigheid zeer slecht, dit kan de kans op toprot aanzienlijk vergroten. In een grotere kweekruimte zou. Neem bijvoorbeeld de badkamer na het douchen, zonder ventilatie is het hier ontzettend vochtig. Luchtvochtigheid Temperatuur. Is het dan nog niet warmer te krijgen als . Als stekken net zijn gesneden dan mag de luchtvochtigheid zeker niet onder a komen.


Als de plant water gaat verdampen kan ze geen water weer opnemen via de wortels. Omdat ze die gewoon nog niet heeft ontwikkeld. Naar mate de stek ouder wordt dien je de luchtvochtigheid ook te verlagen.


Probeer de temperatuur van je kweekruimte te meten op verschillende plekken en de meter niet direct in het licht plaatsen. De meter kan(in het directe licht) zelf ook opwarmen en geeft dan niet de omgevingstemperatuur goed weer. Te warm betekent dat de . Daarnaast zijn er groeiomstandigheden, die samen de kwalitatieve mogelijkheden van een plant bepalen. Het lichtjes benevelen van de eitjes tijdens het broeden. Het benevelen van de vloer in de kweekruimte.


Ik hoop u in deze uiteenzetting nogmaals het belang aangetoond te hebben hoe belangrijk de lucht vochtigheid is voor onze hobby , en zeer zeker tijdens de kweek periode,blijf hier op letten ,het zal . Bij vorst is de luchtvochtigheid in de kweekruimte altijd te laag.

Hierdoor verhardt de eischaal met als gevolg dat de embryo uitdroogd. Die apparaten regelen zich zelf en verhogen de luchtvochtigheid tot de ingestelde waarde. Een goede manier om de luchtvochtigheid in je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts