donderdag 21 januari 2016

Schoorsteen bovenplaat

Schoorsteen plateau reparatie. Reparatie van het schoorsteenplateau. In dit geval is reparatie van het schoorsteenplateau wellicht nog mogelijk. Renovatie van het schoorsteenplateau.


De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat. Een schoorsteenplaat is een meestal enigszins aflopende betonnen of natuurstenen afdekplaat voor schoorstenen.

Deze bovenplaat van een schoorsteen gaat het indringen van hemelwater in het metselwerk van de schoorsteen tegen. De schoorsteenplaat kan naar één of naar meer zijden afwateren. Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de . We hebben een goedtrekkende schoorsteen.


Met de vrieskou bevriest de baksteen waardoor deze schade kan oplopen. Met impregneren worden deze kleine gaatjes verstopt zodat de steen niet meer zuigt maar het vocht er netjes van af loopt. Het is moeilijk te zeggen hoeveel de reparatie van uw schoorsteen precies zal kosten en dit kunt u het beste achterhalen door offertes op te vragen.

Onze specialisten adviseren u hier graag in. Opgebouwd met spcie en voegmortel. Het eerste wat slijt aan de schoorsteen is de bovenplaat. Waardoor er vocht van regen in de schoorsteen doordringt en achter het voegwerk nestelt.


Op den duur zullen de voegen . Uitleg over een Grote of Kleine boor voor een schoorsteen. Met een extra hendel voor groene stok is het makkelijker. Bij een inspectie komen naast dit soort gebreken ook regelmatig problemen met de bovenplaat van de schoorsteen aan het licht. Vooral gecementeerde bovenplaten zijn gevoelig voor het weer. Tenslotte wil het voorkomen dat het lood dat rond de schoorsteen is aangebracht ter voorkoming van lekkage scheuren vertoont.


Met als gevolg een zeer snel verouderde schoorsteen , wat na iedere regenbui te lang nat blijft. Betonplaten voor schoorstenen. Onderplaat en bovenplaat met overkragende rand (waterhol), maar ook met geïntegreerd metselwerk als rollaag. Vrijblijvende offerte zelf samenstellen.


De buitenkant van de schoorsteen kan prima gerenoveerd worden door de schoorsteen opnieuw te voegen. Bij een schoorsteenrenovatie behoort ook de bovenplaat van de schoorsteen. In veel gevallen is deze van beton en komen hier in de loop der jaren scheuren in.

Hierdoor zijn lekkages mogelijk. Om dit te voorkomen inspecteren we eerst de bovenplaat. Mocht blijken dat deze toe is aan reparatie dan zijn er twee opties . Dakhelling in graden: 120. Vernieuwen van het lood: Nee. Materiaal verzorgd door: . Helaas gaat deze bovenplaat na een aantal jaren scheuren vertonen.


Ook dit komt uiteraard door weersinvloeden, zoals vocht en vorst. De plaat verliest door scheurvorming zijn stevigheid met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts