maandag 11 januari 2016

Geluidsoverlast airco buren

Het probleem wat ik heb met de airco van de buren is, dat hij continu aanstaat en flink bromt. Met warm weer is het logisch dat iemand zijn airco wil gebruiken, maar ik hoor het ding wel in het hele huis. Dat zoemen binnen is niet zo hard en in principe binnenshuis met de deuren en ramen dicht nog net te . Aan de ene kant zit ik met de woning vast aan de buren.


Bij de andere kant zijn enkel de garages tegen elkaar bevestigd. Juist van deze buren heb ik overlast.

Zij hebben in hun slaapkamer een airco (split systeem). De koelunit en ventilator zit aan . Sedert een 3-tal jaar wonen we op een appartement met op de gelijkvloerse verdieping een handelszaak. Op enkele meters van ons terras (en idem voor de bewoners van de andere appartementen) staat de grote airco van de winkel. Een blijkbaar erg verouderd toestel. En dat maakt voortdurend erg veel . Geluidsoverlast buurman.


Meer resultaten van juridischforum. Bekijk onderwerp - geluidsoverlast door airco.

Omdat mij n collega op vakantie is, zal ik de vraag duidelijker omschrijven. De meting is verricht tegen de gevel van de dichtsbijzijnde, tevens klagende, buren. In hoeverre is zo´n geluid nu storend als een gewoon gesprek al 60db geeft?


DB afname van airco op. Via welke zoektermen vinden. Nou daar heb ik eigelijk nog nooit van gehoord eigelijk? Zouden je buren oid je kunnen aanklagen omdat je airco teveel geluid maakt? Misschien moet je zelf even wat research doen bij je gemeente of de Airco verkopers.


Wel van Samoerai en andere dingen. Ik weet niks van Hindoes. Door de warmte maakt de airo bij de buren overuren. Hij staat nu dag en nacht te loeien, daar krijg je.


Het hangt er een beetje vanaf van wie het koelingssysteem is. Heb je echt geluidsoverlast , dan kan je hiervan melding doen bij de . Nu kijken wij er tegen aan en het maakt de hele dag. Het geluid is daar behoorlijk hard en opdringerig.


Vergelijkbaar met een vaatwasser. Mijn buren hebben de airco aanstaan met de schuifpui open, ik zit in de tuin ernaast een paar meter ervan af. Maakt hier méér geluid dan mijn vaatwasser, zal dus geen dbtje zijn.

Een luxe als u binnen zit en het in de zomer warm is. Vooral bij de grotere buitenunits kan er behoorlijk wat geluidsoverlast ontstaan. Vaak worden buitenunits op een frame gezet en voorzien van trillingdempers. Airco wordt steeds meer gebruikt in woningen in.


Helaas zorgen ze ook vaak voor overlast voor bijvoorbeeld je buren. Wonen Zuid vindt het belangrijk dat iedereen een aangename woonomgeving heeft. Als wij in ons bed liggen horen wij de pomp zoomen, wat een heel lastig geluid is, aangezien wij in een heel stille buurt wonen. Ik heb ergens gelezen dat deze pomp op 3m van een terras moet staan.


Voor geluidsoverlast van buren bestaan geen landelijke regels. Wel geldt in bijna alle gemeenten een verbod om geluidsoverlast te veroorzaken voor buren en andere omwonenden. Heeft u last van geluid dat uw buren maken?


Probeer hier dan zelf afspraken over te maken met uw buren. Beste, Situatieschets Onze buren (een firma in een woonzone) hebben op hun dak een airco installatie staan. Deze airco draait op volle toeren (de volledige dag) en produceerd uiteraard geluid. Doordat deze installatie zo dicht . Officiële naam regeling, Beleid inzake vergunningverlening en handhaving ( illegale) airco -units en schotelantennes. Citeertitel, Beleid inzake.


Verder verdient het ook aanbeveling een minimale afstand tot de perceelsgrens op te nemen in verband met mogelijke geluidsoverlast. De beleidsregels van Meerssen zijn op . Hou wel rekening met de(je) buren. Zij zullen je dankbaar zijn voor hun goede nachtrust! Wij zetten nog eens graag het GAS reglement in de kijker ivm geluidsoverlast.


Hieronder kan je de regels bekijken en de . Normen gelden niet voor private doeleinden. Onderverdeling in categoriën. Achtergrondwaarden zijn hier wel van toepassing,. Afwijking aanvragen bij CBS ! Privaat = niet toegankelijk voor het publiek.


Basisprincipe categoriëen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts