vrijdag 1 juni 2018

Luchtvochtigheid broedmachine te hoog

De kelder is bijvoorbeeld een prima bewaar plaats. De broedmachine verwarmt in eerste instantie . Hallo, Ik heb een Therbo halfautomatische broedmachine. En wat kan dit voor negatieve gevolgen kan hebben . LV vanaf dag oké of klinkklare onzin.


Luchtvochtigheid broedmachine te hoog – Vervoer van bulklading ir-saratov.

Deze waarden kkan je bereiken door de luchttoelaat meer of minder te. Meer resultaten van kippenforum. Gebruik nooit eieren die beschadig smerig of ouder dan dagen zijn. De eieren moeten niet te warm . De luchtvochtigheid mag de eerste dagen niet boven de staan. Plaats deze op de juiste hoogte (bovenzijde ei) en stel de thermostaat bij wanneer de temperatuur te hoog of te laag wordt.


Let op: vaak loopt de temperatuur in de . Als de temperatuur te hoog was, komen de kuikens te vroeg uit en kunnen misvormd zijn, of bloedende navels hebben. De juiste broedtemperatuur hangt af van het type broedmachine dat u gebruikt.

Als de lucht in de broedmachine te droog is, dan verdampt er te snel en te veel vocht. De ideale temperatuur ligt op 3graden Celsius. Dit is de temperatuur gemeten aan de bovenzijde van het kippenei.


Een thermostaat zorgt ervoor dat de lampen aangaan wanneer het te koud is, en dat ze uitgaan wanneer het te warm is. Enkele dagen in een ( te ) hoge vochtigheid hoeft niet ongunstig te zijn voor het resultaat. Het keren van de broedeieren. Als Uw machine is uitgerust met een automatische keer inrichting worden de eieren automatisch . Een broedmachine gebruiken om eieren uit te broeden - How.


De vochtvoorziening in onze broedmachines is berekend en gebaseerd op de gemiddelde luchtvochtigheid in onze woningen. Als de luchtvochtigheid in de omgeving van de broedmachine aanmerkelijk afwijkt van dit gemiddelde, dan is een te hoge of te lage vochtigheid mogelijk. Dit heeft alles te maken met jou RV relatieve vochtigheid in jou broedmachine. En waarschijnlijk broed je VEEL te vochtig en naargelang je vochtig broed worden je kuikens te groot in het ei en als de moment is aangebroken om uit het ei te komen hebben ze geen plaats in het ei om zich te draaien en uit te. Belangrijk is dat bij een hoge luchtvochtigheid in de broedmachine er minder Odoor de schaal gaat maar dat er meer van het gevormde COhet ei kan verlaten als er vochtige lucht direct om de schaal zit.


Wordt te droog gebroe dan komt er meer Oin het ei. Daar echter droge lucht de afgifte van COvermindert, hoopt . Om de broedtemperatuur goed te kunnen regelen is een goede thermostaat noodzakelijk. Hygrometers broedthermometers en thermosstaten zijn via vakbeurzen of ook wel bij een goede dierenwinkel los te verkrijgen.


Na wat geëxperimenteer met de juiste broed warmte en vochtigheid in de broedmachine kom ik . Dit laatste omdat de vliezen waar het kuiken zich in bevindt niet mogen uitdrogen tijdens het uitkomen.

In essentie laat een broedmachine je eieren uitbroeden zonder dat je kippen nodig hebt. Broedmachines bootsen de omstandigheden en ervaringen van een broedende hen na voor bevruchte eieren, inclusief de juiste temperatuur, vochtigheidsgraad en ventilatieniveaus. Om eieren succesvol uit te broeden in een . Als je een broedmachine.


Kippeneieren hebben een broedtijd. Te hoge temperatuur kookt het embryo of maakt het niet levensvatbaar, te lage kan het kuiken doden, maar soms is het enige resultaat dat het later uitkomt. Dit zal afhangen van de mate waarin de temperatuur afwijkt en het stadium van het broedproces waarin er iets gebeurt. Doorgaans zal de liefhebber kiezen om de broedeieren uit te broeden met een broedmachine. Door de warmte en soms het hoge vochtgehalte kunnen broedmachines een bron van schadelijke bacteriën zijn.


In de eerste plaats zal. Dit geldt met name voor . Het idee achter deze theorie is dus om het ei gecontroleerd af te laten vallen, totdat het op de ideale lijn komt en blijft. Het is van levensbelang voor de jonge.


Dit gebeurt door de relatieve luchtvochtigheid in de broedmachine te beïnvloeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts