dinsdag 19 juni 2018

Cv ontluchten zonder sleutel

Hoe ontlucht je een radiator. Word je radiator niet goed warm? Dan is het tijd om deze te ontluchten. Bekijk hoe in dit stappenplan.


Als je die radiator ontlucht worden ook de twee zonder radiator ontlucht.

Zou dat niet het geval zijn en zijn de ontluchtingsnippels gewoon vergeten, dan kun je die twee radiatoren het beste (een voor een) ontluchten met behulp van de CV pomp. Omdat de radiatoren van een CV installatie parallel geplaatst zijn, kun je door . Een radiator ontluchten. Voelt een radiator thuis koud aan terwijl de cv -ketel aanstaat?


Geeft de temperatuurmeter in je auto een hogere temperatuur aan dan normaal? In beide gevallen zit er waarschijnlijk lucht in de radiator vast. Radiator ontluchten is iets wat je het beste jaarlijks kunt doen.


De radiatoren worden daardoor sneller en beter warm.

Hiermee bespaar je op termijn energie. Ook voorkom je zo dat je cv -installatie gaat tikken of andere vreemde geluiden gaat maken doordat luchtbellen door de leidingen heen schieten. Verwarming eerst uitzetten,totdat de meter zowat op nul staat. Daarna met ontluchten beginnen.


Als je een redelijk nieuwe ketel hebt hoeft dit niet eens,wist je dat? Ontluchten van je centrale verwarming kan je gemakkelijk met het 5-stappenplan van Nicko Service. Je kunt nu de radiators één voor één ontluchten met behulp van een speciaal sleuteltje.


Je moet er wel vanuit gaan dat door de verwarming de lucht onder druk staat, en dat er samen met de overtollige lucht ( vies!) water uit de radiator kan komen. Zorg daarom dat je eventuele vloerbedekking goed . Begin steeds met de radiatoren van de onderste verdieping als u meer dan één radiator moet ontluchten en werk zo naar boven toe, tot de laatste radiator in het circuit. Dat doet u zonder te veel kracht uit te oefenen, net zoals wanneer u een gewone kraan dichtdraait. Soms zit er te weinig water in je verwarmingssysteem.


De verwarming ontluchten heft dit probleem op. Controleer het waterpeil regelmatig en vul zo nodig bij. Stap 2: leidingen ontluchten.


Draai na een tiental minuten de ontluchtingsventielen van alle radiatoren in huis één voor één open. Begin op de benedenverdieping en werk systematisch naar boven toe.

Klem het ontluchtingssleuteltje rond het vierkante staafje. Hoi, Ik woon al aantal jaren in een appartement met stadsverwarming met cv. Ik hoor nu getik in de leidingen, dit is meestal lucht in de leidingen. Ontluchten : Draai vervolgens alle radiatorknoppen in het huis helemaal open en begin met het ontluchten van de radiatoren op de laagste verdiepingen. Werk dan systematisch naar boven.


Het is handig om een oude doek bij het ventiel te houden om zo het water op te vangen. De ontluchter draai je open met het . Het is erg belangrijk om jaarlijks uw radiatoren te ontluchten. Niets is namelijk zo vervelend als een radiator die vreemde geluiden maakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts