donderdag 7 juni 2018

Schuifraam gewichten

Vind gewicht schuifraam op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. HappyLift balansveren gemonteerd op de plaats van de oorspronkelijke schuifraam gewichten noemden wij in Lemmer altijd gekscherend: houtje touwtje montage. Duizenden schuiframen zijn inmiddels al voorzien van dit unieke systeem.


De oude contragewichten voldoen niet meer en voor grotere gewichten is geen plaats meer in de gewichtkokers.

De oplossing is eenvoudig: Verwijder de gewichten , monteer nieuwe kogelgelagerde katrollen en plaats HappyLift balansveren in de bestaande kokers. Kabels aan de veren klemmen en het raam functioneert . Hier vindt u ons complete aanbod van schuifraambeslag. Alles, maar dan ook alles dat met het klassieke schuifraam te maken heeft kunnen we u leveren, tot en met diverse gewichten en touw.


Altijd met oog voor detail en kwaliteit. Het schuifraam komt veel voor in bijvoorbeeld in grote steden als Amsterdam. Hoe groter een schuifraam , des te hoger zal het gewicht zijn.


Daarnaast is de schuifafstand waarover een raam moet kunnen bewegen van belang.

Weijntjes heeft diverse authentieke raamgewichten beschikbaar, in verschillende afmetingen en diverse gewichten , van kg tot kg. Onze specialisten delen graag hun . De contragewichten zorgen ervoor dat het raam gemakkelijk omhooggeschoven kan worden en niet met een klap naar beneden valt bij het sluiten. Het raam en het contragewicht zijn met elkaar verbonden met een touw dat bovenaan over een katrol gaat. De oudere modellen verticale schuiframen hebben contragewichten aan koorden, die weer over katrollen lopen.


De gewichten zorgen ervoor dat het raam in iedere positie kan blijven hangen. Als een van de koorden echter gebroken is, werkt dit natuurlijk niet meer en zal het raam vanzelf omlaag willen zakken. Het aanzicht van het authentieke touwen en katrollen systeem blijft intact maar de schuifraam gewichten worden vervangen door HappyLift balansveren.


De raamkatrollen dienen te worden vervangen door gelagerde exemplaren. Vervangen van ophangkoorden oude verticale schuifraam. Schuifraam met dubbelglas. Bij oude verticale schuiframen zijn er contra gewichten over katrollen.


Dit werkt niet meer als één van de draden gebroken is. Hallo, Ik ben met een restauratieklusje van een oud schuifraam bezig, nu heeft degene die voor mij aan dit raam werkte de contragewichten verwijderd voordat hij de boel van onder tot boven volspoot met kit. Mijn vraag is nu hoe kom ik aan van deze gewichten , de afmetingen zijn 5. Situatie 1: Kosten hardhouten raamkozijn met vast raam vervangen.


Situatie 3: Kosten vervangen houten schuifraam met vier roeden.

HappyLift levert alle schuifraam toebehoren en afdichtingsprofielen uit voorraad. Balansveren worden altijd op klantspecificatie vervaardigd en op het juiste. Het plaatsen van voor deze toepassing speciaal ontwikkelde balansveren in de oorspronkelijke kokerruimte is een goede oplossing. Als ik het gewicht hiervan zelf uitreken dan kom ik op een gewicht van 308kg.


Het authentieke karakter van het schuifraam blijft zo behouden. Door de doorzonkamer gedachte worden vele roedes in schuiframen vervangen voor een grote ruit. Vanwege het zware gewicht werd het onderste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts