woensdag 13 juni 2018

Barbecue maken van stoeptegels

Simpel en eenvoudig een barbcue maken. Neem stoeptegels ,sla ze doormidden. Zorg dat je een rvs plaat van 60X40cm hebt 5mm dik en een rooster van ongeveer dezelfde grootte. Haal drie zakken kant en klaarcement.


Metsel in een u-vorm van 60xdan de tegels met de ruwe kant naar buiten. Nodig: de bakplaat en een rooster uit de oven of combimagnetron, en ongeveer bakstenen of stoeptegels.

Het bakblik is de basis, je voorkomt ermee dat het vuurtje een zwarte plek maakt op de tegels. Stapel links en rechts van het bakblik een paar stenen, zodat het rooster straks op de stenen kan . Neem stoeptegels ,sla ze doormidden. Daarvan willen we een buitenhaard stapelen. Zelf barbecue en steengrill maken doe je met een stapeltje bakstenen, heel snel en simpel een barbecue in de tuin, bij de caravan en bij je tuinhuisje. Voor een steengrill in de tuin heb je (nieuwe) stoeptegel nodig en bakstenen.


Maak deze tegel goed schoon, desnoods licht schuren en goed laten . Het is altijd lekker om in tuin te kunnen barbecueën met lekker weer.

Het is belangrijk dat de BBQ op een stevige ondergrond wordt geplaatst. Deze ondergrond kan uit een aantal stevige stenen bestaan of uit een . Plantenbak van stoeptegels. Aan elkaar lijmen met betonlijm.


Een tegel op de onderkant maakt de plantenbak af. Boor in deze tegel wel gaten zodat het overtollige water weg kan lopen. Ik wil een barbecue maken van donkergrijze betonbanden (100x15x5) Zijn deze bestand tegen de hitte of gaan ze scheuren ? Moet ik ze behandelen met een.


Ik heb heel wat vuurtjes gestookt op stoeptegels , zelden dat er kapot ging. Denk dat een betonnen band er ook wel tegen kan. Metselen van een barbecue Steeds vaker komen we in onze tuinen een buitenkeuken of een vuurtafel tegen.


Geachte Fokkertjes, Gisterenmiddag heb ik een zelgemaakte BBQ gemaakt met wat oude stenen en wat cement. Ik heb al tijden het idee om zelf een barbeque te gaan maken. Je kent ze wel, die mooie grote modellen in. Die geribbelde stoeptegels zullen ook knappen van de warmte dus de kolen moet je iegenlijk ook op een rooster leggen, dan kan er ook genoeg lucht bij komen.


Supra Groningam Nihil Postjubilea: . Oklahoma Joe te maken ( klik ) , dus met een smoker (maar het centrale gedeelte zou ook als BBQ gebruikt kunnen worden.). Op dit moment gebruiken we gewonen betonnen stoeptegels :p.

Je kan van op je terras starten of een grondplaat maken van beton. Hier een korte handleiding om een standaard stenen barbecue met een aanrecht te bouwen. Karel and friends build a brick bbq without any solid experience of the bbq building variety, but with enough.


Ontdek hier hoe u zelf een barbecue kan metselen. Vraag eerst na bij de gemeente of je een vuurplaats in je tuin mag maken en hoe groot deze mag zijn. Maak een tekening van hoe je de put wilt maken. Als je een vuurschaal gebruikt is dit geen probleem. Kies een veilige plaats om de vuurput te maken.


Denk ook aan de richting waar de rook heen waait. Pizzaoven maken met plantenpotten? Warm sopje van maken en gaan. Alle reacties Link kopieren Quote Rapporteren Bookmark deze post.


Gekookt water, heel veel soda, op je knieën met een harde borstel en schrobben maar. Beetje arbeidsintensief omdat je het waarschijnlijk een paar keer moet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts