vrijdag 8 juni 2018

Google drive synchroniseren met harde schijf

Als je geen back-up van de bestanden op je computer wilt maken, kun je stoppen met synchroniseren. Je account loskoppelen Als je helemaal wilt stoppen met synchroniseren , kun je uitloggen. Zo werk je deels in de cloud en kun je ook . Hiermee kunnen klanten toegang krijgen tot gigantische databases, zonder dat deze ruimte op de harde schijf in beslag nemen.


Het huidige programma voor Windows en Mac synchroniseert de Drive-map met de cloud. De software is volledig gratis beschikbaar.

Voor per maand krijg je 1GB, maar daar kun je waarschijnlijk niet zoveel mee. Daarna spring je naar TB voor per maand. Zijn je bestanden niet gegijzel dan is misschien je harde schijf gecrashed of heb je per ongeluk een bestand gewist. Het gaat enkel om de manier om de online Drive files op uw computer te bekijken of te synchroniseren. Je merkt dan eigenlijk geen verschil tussen een lokale harde schijf en . Wil je een bestand bekijken of bewerken dan zal File Stream het bestand voor je downloaden, on-demand.


Op deze manier is de belasting van je computer en je harde schijf veel kleiner. Voorheen moesten immers alle bestanden van de geselecteerde Drive mappen doorlopend gesynchroniseerd worden .

Net zoals bij Backup And Sync bespaar je veel ruimte op je harde schijf. Daarbovenop leert Drive File Stream van jouw gedrag. Het downloadt automatisch bestanden die je vaak gebruikt naar je harde schijf. Zo zijn deze toch offline beschikbaar. Het valt enkel af te wachten hoe vlot dat dit gaat gaan.


Dat wil zeggen, je kunt dus ook bestanden die op je harde schijf staan in de cloud zetten. Back-upbeheer heeft vier opties: Back-up, Herstellen, Synchroniseren en Netwerkback-upserver Back-up, Herstellen en Synchroniseren bevat eenvoudig te. Een back-up maken van externe USB-opslag naar uw Seagate Personal Cloud (USB- harde schijf of USB-flashdrive). Ik gebruik Crashplan, user folders op andere partitie met symlink, en bij het wisselen naar een grotere schijf heb ik die tweede partitie een andere naam . Gebruikers kunnen met een pc of Mac extra fijn bestanden uitwisselen met de online drive door een klein synchronisatieprogramma te installeren. Als je je map Drive verplaatst, overzet naar een nieuwe computer, of de harde schijf moet vervangen waar de map opstaat, zul je alles opnieuw moeten . Er wordt minder schijfruimte en netwerkbandbreedte gebruikt.


De synchronisatie duurt korter. Er worden zo min mogelijk bedrijfsgegevens opgeslagen op de harde schijf van gebruikers. Je kunt Drive -bestanden ook beschikbaar maken voor offline toegang.


Deze bestanden worden bewaard in het . In wezen gaat het nog steeds om harde schijven , maar dan bij een computer van een bedrijf dat een cloud aanbiedt. Er is een te downloaden OneDrive app voor onder andere het synchroniseren van bestanden op verschillende apparaten.

De zoekgigant heeft daarnaast aangegeven dat het een nieuwe feature heeft uitgerold genaamd Drive File Stream. De feature is vanaf 26 . Indien u vindt dat u al over voldoende mailboxen beschikt, kunt u ook opteren op een account aan te maken met een bestaand e-mailadres. Je krijgt dus niet opeens twee keer zo veel opslagruimte.


Ik gebruik zowel externe harde schijven als USB sticks, maar wat op die sticks en die externe harde schijven staat, staat ook nog eens op de interne harde schijven van mijn . Om dit te wijzigen bij een al bestaande installatie doe je het volgende: 1. Maak eerst de nieuwe map op de nieuwe locatie aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts