donderdag 7 juni 2018

Motorsteunen vervangen boot

Ik wil, voor de boot het water weer in gaat, de motorrubbers vervangen. Verder is het een klus waar je de tijd voor moet nemen dus je zou kunnen overwegen om zelf de steunen te vervangen en het echte uitlijnen aan een ander over. Vervang de motorsteunen en lijn de motor weer uit tov de schroefas.


Gisteren de voorste motorsteunen vervangen omdat er was afgescheurd. De motor en de boot trilt nu heel erg.

Ik denk er is een motorsteun kapot, dit ligt voor de hand en heb ze gekontroleer met een breekijzer de motor op de plaatsen op te lichten. Morgen gaat de boot naar de werf voor een polyester klus en zal daar eens een vissie opgooien. Inmiddels alle vier steunen vervangen.


Die neemt weinig ruimte in en kan ver omhoog. De keerkoppelingflens naar de Pyton zal wel los moeten. Of je zet hem neutraal zodat de oude dempers juist onbelast zijn en draait de steunen van de keerkoppeing los, dan . Bij motorboten is de situa- tie vaak wat gunstiger.


Desondanks wa- ren we in de.

Ouderwetse of versleten trillingdempers vervangen door nieuwe, levert vaak. Een solide motorsteun voor motoren met of meer cylinders. Belasting per steun - 1kg Info blad motorsteunen. Of hebben jullie goede ervaringen met motorsteunen van andere fabrikanten? Hoewel, Vetus maakt ze ook niet zelf.


Koop een boot , en werk je dood. Alles voor de watersport kopen of verkopen doe je via Marktplaats. Nieuwe en tweedehands boten vind je op Marktplaats. Type klus: Boot reparatie of onderhoud. Materiaal verzorgd door: De opdrachtgever.


Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . In elk geval de boot te water! Ik had sleufgaten in de motorsteunen waarmee ik de positie van de motor zijwaarts kon corrigeren. Beste forumleden, Voor het uitbouwen van mijn keerkoppeling (zie eerdere topic) moest de motor van zijn plaats.


Een hele klus, maar toch geklaard. Meteen het moment om de motorsteunen te vervangen. Metor is een Beta Marine BD66 een gemariniseerd Kubota .

Flexibel olie gesmeerd binnenlager. V shaped AMC motorsteunen van jaar oud. Bij stationair toerental veel trillingen. Heb het toerental iets verhoogd wat minder trillingen tot gevolg had.


Vragen: Na jaar dempers vervangen ? De trillingdempers en motorsteunen worden toegepast in motorboten en zeilboten en dienen ter demping en isolatie van de motortrillingen. Minder geluid en trillingen. De schroefassen van de redactieboot werden afgelopen seizoen voorzien van flexibele koppelingen.


Het resultaat: minder trillingen en over het hele toerenbereik van de twee motoren minder geluid. Achteraf blijkt de ingreep daarmee bijna even effectief . Impeller controleren zonodig vervangen. Klepspeling controleren.


V-snaar of multibelt controleren of vervangen. Schroefas anodes controleren zonodig vervangen. Motorsteunen controleren. Koelsysteem controleren.


De voorste steunen zijn slecht, rubbers versleten. Achterste zijn wellicht al eerder vervangen ? De aandrijfas zit niet via een homokineet op de keerkoppeling. Mijn motor steunen zijn aan vervanging toe.


De boot staat tot april op het droge (akersloot) en daarna in het water (krommenie).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts