vrijdag 8 juni 2018

Uitleg airco systeem auto

Het koudemiddel stroomt door de filter droger zodat het vuil en vocht uit het airco systeem gefilterd wordt. De filter droger kan ook geintegreerd zitten in . De auto airco , hier een begrijpelijke uitleg over de werking, de onderdelen zoals, condensor,compressor, filterdroger en verdamper. Van basisbeschrijving tot.


Schematisch ziet u hieronder aangegeven hoe dit proces in zijn werk gaat en uit welke belangrijke onderdelen een auto aircosysteem bestaat. Het airconditioningssysteem zorgt dat de binnenstromende lucht in het interieur van de auto afgekoeld kan worden.

In het ingeschakelde airconditioningsysteem circuleert koudemiddel. De compressor pompt het koudemiddel van de airco in dampvorm door het hele systeem rond. De condensor (van de airconditioning ) zorgt dat het koudemiddel vanaf de aircocompressor voldoende wordt afgekoeld.


Algemeen: De condensor ziet er een beetje het zelfde uit als de radiateur en zit aan de voorkant van de auto (voor de radiateur) gemonteerd. Vaak is de condensor een stuk kleiner als de radiateur. Een airco bestaat uit de volgende onderdelen: Compressor: deze verplaatst het (lage druk) gasvormige koudemiddel naar de condensor (hoge druk).


Hoe werkt een auto airco ? Condensor: het opgewarmde koudemiddel wordt door de condensor gepompt.

Hier staat deze zijn warmte af aan de rijwind of middels een fan. Jammer, want vooral bij minder florissant weer kan klimaatregeling in de auto het comfort én de veiligheid enorm verbeteren. Sterker nog: wie zijn airco maandenlang ongebruikt laat, loopt het risico op . Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. De verschillen tussen de koelkast en een auto aircosysteem. Er wordt bij de auto airco geen stationaire elektrische pomp gebruikt maar een aircopomp die wordt aangedreven dmv.


De motor draait niet op een vast toerental, er is technisch gezien niet een echt rendabele aircopomp te maken is via de aandrijving . Airconditioning in een auto. Vaak worden systemen die zichzelf reguleren ook wel climatronic of climate control genoemd. Het basis principe van een airco is niet veel anders dan . Deze handleiding helpt je bij het storingzoeken en het verhelpen van storingen in aircosystemen. Je kunt nu specifieke functiestoringen snel herkennen.


Voordat je een aircosysteem aan een onderzoek onderwerpt, moet je een aantal voorbereidende stappen uitvoeren om de prestaties van de . Henk Boertien is specialist voor airco reparatie, inbouw en onderhoud van uw auto airconditioning. De werking van een auto airco : Het bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. De werking is gebaseerd op het natuurkundige principe dat door verandering van druk de temperatuur . De druk in het airconditioningsysteem is van cruciaal belang voor het goed functioneren van het systeem.


We hebben hier verzameld welke soorten airco er zijn en hoe je die het beste kunt gebruiken.

Wat airconditiong is, weet iedereen wel. Maar hoe werkt het eigenlijk? Moet je je airco onderhouden en zo ja, hoe doe je dat? Welk aircosystemen zijn er.


In het systeem circuleert, aangedreven door een compressor, het koudemiddel. De kringloop wordt in twee segmenten opgedeeld: het deel tussen de compressor en het . Uitleg werking airconditioning. Het koudemiddel wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel.


Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in . Deze condensdruppeltjes worden afgevoerd door het systeem en kunnen in de praktijk een plasje water op het dak of onder de ophanging van de buitenunit vormen. Bekend zijn ook de condensdruppeltjes die je op een hete dag onder de motorkap van de auto aantreft, wanneer de airco flink zijn best moet doen. Kosten auto airco bijvullen: De kosten van een airco onderhoud of om het airco systeem bij te laten vullen zal per auto en per soort behandeling verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts