maandag 23 juni 2014

Huitema zeeschouw tekening

Na enige jaren bij ARCO Yachts gewerkt te hebben verhuisde ik naar Groningen waar ik een baan kreeg als tekenaarconstructeur bij scheepswerf Kerstholt aan de rand van de stad . Deze Zeeschouw is een ontwerp van L. Hij heeft later een serie zeeschouwen vanaf tot 1meter lengte geteken waarvan in de loop der jaren een kleine 4tekeningen zijn verkocht. Fries Scheepvaartmuseum. Drie scheepsbouwtekeningen van een zeeschouw van meter lang.


Scheepsbouwtekening van de zeeschouw Zilvermeeuw: lijnenplan.

Te huur aangeboden een ruime en comfortabele zeeschouw voor een redelijke prijs. Vervaardiger Huitema , L. Mooi gelijnde huitema zeeschouw in goede conditie van 1e eigenaar. Lengte meter, breedte 00.


De originele tekeningen zijn nog aanwezig! Je moet hem gezien hebben! Gebouwd door de Vries in Harkstede, op basis van tekeningen van de Tadorna van Huitema.


Wij zijn de trotse eigenaars van een Huitema zeeschouw. Opmerkingen: Huitema Zeeschouw lengte meter, breedte 3.

Motor: PK Bukh diesel. Is elk jaar professioneel onderhouden. Geluidsarm door goede isolatie. Dieseltank inhoud liter. Thuishaven: Laren tochten op het IJsselmeer.


De oudste zoon deed regelmatig mee aan wed-. Hobbel is een mooi voorbeeld van een zeeschouw van een goed ´ Huitema ´. Zeilboot Huitema Zeeschouw op boten. Aangeboden nette en complete Huitema Zeeschouw van 7. Door de gangbare maat en diepte van. Een voorbeeld daarvan zijn de driekhoekige zwaardklampen, die heb ik alleen terug gezien in een bouwtekening van de zeeschouw Tadorna:. Het gekke is dat de Tadorna en de zeeschouw op marktplaats allebei worden vermeld als Huitema schouw, terwijl deze werf er duidelijk geen Huitema (of Westerdijk) in zag.


Ze waren in Hoorn populair maar werden door vele andere vissers besteld in Makkum of werven langs het IJsselmeer. Schepen als de botter, kwak en kotter waren na de afsluiting niet meer rendabel. Dit maakt de ontwerper Ing. Hij begon met een serie Zeeschouwen van tot 1 meter, waarvan een kleine 4sets tekeningen zijn verkocht.


In absolute TOP staat zijnde Huitema Zeeschouw Voorzien van alle gemak en comfort en met slaapplaatsen ! Lakwerk staal verkeerd in top staat en.

Hoi, Ik ben bezig met een model (schaal 1:10) van een zeeschouw en heb hier diverse tekeningen en fotomateriaal voor verzameld. Nu wil ik de tekeningen van Gipon (Ronde en platbodemjachten van mr. dr. T. Huitema ) als uitgangspunt gaan gebruiken, maar ik heb er nog een paar vragen over waaronder deze.


Snelle en mooi gelijnde zeeschouw welke recent een totale refit heeft gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts