vrijdag 6 juli 2018

Hoe wordt mierenzuur gemaakt

Hierbij wordt het mierenzuur (HCOOH) met een katalysator omgezet in waterstofgas (H2) en kooldioxide (CO2). Met de waterstof kan elektriciteit gegenereerd worden. De omzetting van elektriciteit naar mierenzuur heeft een rendement van ongeveer , wat . JOV5WctiwVergelijkbaar jan. Geüpload door Omroep Brabant Het is de grote droom voor de elektrische auto.


Niet meer lang moeten opladen, maar gewoon makkelijk.

Momenteel wordt mierenzuur op grote industriële schaal gemaakt voor onder meer de landbouw en de schoonmaakindustrie,” vertelt Ottink. Om de auto te laten rijden, wordt het mierenzuur met een katalysator omgezet in waterstof en CO” vertelt Ottink. Tot nu toe wordt mierenzuur vrijwel uitsluitend geproduceerd uit fossiele grondstoffen. Op laboratoriumschaal is eerder aangetoond dat mierenzuur ook kan worden geproduceerd met behulp van COen elektriciteit.


Daarbij wordt eerst water met elektriciteit omgezet in waterstof en zuurstof. Ik probeer te begrijpen hoe katalyse werkt op mole culaire schaal en gebruik die kennis om een beter proces of een nieuw proces te maken. We hebben in feite een soort batterij gemaakt.


Het mierenzuur wordt gemaakt van elektriciteit, water en koolstofdioxide (CO2).

De autobezitter tankt het vloeibare mierenzuur , dat in het voertuig door een reactor wordt omgezet naar waterstof. De in het voertuig aanwezige brandstofcel zet de waterstof vervolgens om naar elektriciteit, net zoals in een . TNO is vanuit VoltaChem projectcoördinator en gaat onderzoeken hoe mierenzuur op basis van COmet behulp van duurzame elektriciteit op grote schaal betaalbaar in een continu industrieel proces geproduceerd kan . Martijn wat is mierenzuur , nooit van gehoord. Maar er zitten ook mogelijkheden aan: we kunnen het opvangen en omzetten in de handige stof mierenzuur. Vervolgens wordt de waterstof gebruikt om de COom te zetten in mierenzuur.


Om precies te laten zien hoe dit in elkaar steekt, hebben de onderzoekers een behulpzaam filmpje gemaakt. Gooi de tank maar vol met mierenzuur. Studenten van de TU Eindhoven willen er dit jaar een bus op laten rijden.


Het is veiliger dan waterstof maar levert nog weinig energie. De auto van de toekomst is gemaakt van planten en gebruikt mierenzuur als brandstof. Dit proefmodel laat zien hoe het mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit, waardoor de auto wordt aangedreven.


Voor het chassis wordt verder een bioplastic geproduceer bestaande uit 1procent suikerbiet. Of zie ik iets over het hoofd? Een snelle zoekactie levert op dat het meeste mierenzuur wordt gemaakt door methanol en koolstofmonoxide te combineren.


Hoe zwaar word het geheel dan in vergelijking met een waterstof auto met waterstof opslag tank? En misschien niet geheel onbelangrijk:. Deze vinding leidt dus alleen tot een vermindering van COuitstoot als het mierenzuur gemaakt wordt met COuit de lucht.

De studenten gebruikten het chassis van een op afstand bestuurbaar autootje om een proof-of-concept te maken van de techniek. Achterop zit een cilinder met mierenzuur (CHOOH), dat in een reactor met katalysator wordt omgezet tot waterstof (H2) en koolstofdioxide (CO2). Die gassen gaan vervolgens . Maar het is voor het eerst dat mierenzuur gebruikt wordt om een voertuig van stroom te voorzien. Nu gebruikt Team FAST nog niet-duurzame mierenzuur die chemisch wordt gefabriceerd. Maar op termijn moet de bus rijden op schone mierenzuur gemaakt van water.


Met deze vloeistof rijdt de bus dus wel . EINDHOVEN - Het is de grote droom voor de elektrische auto. Het wordt gemaakt door de inwerking van zwavelzuur op natriumformiaat, dat wordt geproduceerd uit koolmonoxide . Mierenzuur , hydrogeencarbonzuur. De waterstofauto is al jaren een schone en duurzame belofte.


Schoon omdat het verbranden van waterstof alleen maar water oplevert en geen vervuilende uitlaatgassen. En duurzaam omdat waterstof uit water te maken is, met groene stroom, of met zonlicht en een katalysator. De meeste autofabrikanten hebben al laten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts