woensdag 18 juli 2018

Koken op diesel camper

Vooral voor kleinere campers een mooi alternatief voor een gasinstallatie. Zijn er forumleden die ervaring hebben met de diesel cooker X1en de dual airtop 1dieselverwarming , beide van Webasto. Ik ben van plan een nieuwe camper te bouwen en overweeg om zowel op diesel te verwarmen als ook op diesel te koken. Ook ervaringen met andere types zijn welkom.


Dankzij de compacte afmetingen en het platte ontwerp, is het Webasto diesel kooktoestel vooral geschikt voor individualisten die vertrouwen op de enige soort brandstof aan boord.

Koken en verwarmen op diesel , geen open vuur, geen dieselreuk binnen. Daardoor ook te gebruiken met de ramen of schuifdeur dicht. Het verwarmingselement waarop je kookt zorgt ook voor het verwarmen van de lucht. Deze blaast het apparaat vervolgens je camper in. Je bent dus verlost van een extra standkachel.


Voordat u begint met de (ver)bouw van een camper of boot is het belangrijk dat u een keuze maakt over de energiebron. Gaat u gas of diesel gebruiken?

In boten was diesel lange tijd de enige veilige brandstof. De reden was dat gas bij een lekkage naar beneden zakt, waardoor het onder in de boot terecht kon komen. Koken op diesel is veilig , snel en heeft geen openvlam. Ik wil daar een diesel verwarming in (laten) bouwen. Geen afhankelijkheid van gasflessen behalve voor koken.


Na vele uren zoeken hier, op andere forums en algemeen internet ben ik beland op opties die zowel verwarming als . Prijzen zijn inclusief BTW. Eenvoudige bediening via het . Daarnaast hebt u nooit meer open vuur in uw voertuig, zoals bij koken op gas. De verbrandingsgassen en het condensvocht worden via de uitlaat netjes naar buiten geleid. De X 1is een hoogwaardig Webasto product dat u veel voldoening zal geven tijdens het koken in uw expeditiecamper.


De Webasto Diesel Cooker . Wallas Kooktoestel diesel 85Dt. De dieselcooker kwam ik voor het eerst tegen op een camperbeurs en heeft mij aan het denken gezet. Bij een reis in Zuid Italië hadden we weer problemen met het verkrijgen van gas, en begonnen toen serieus na te denken over het koken op diesel want dat heb je altijd bij je.

Webasto Diesel kooktoestellen voor als u geen gas wilt in uw camper. Ik heb merken gevonden in . Ik ben bezig met het zelf bouwen van een camper. Het inbouwen van een dieselkookplaat zou een optie kunnen zijn.


In een camper wordt alleen gekookt als het voertuig stil en redelijk horizontaal staat. Ik zou graag wat meer reacties zien over de voor- en nadelen van koken op diesel , misschien kennen jullie toevallig ook . Learn how a Webasto Diesel Cooker works in a Trakka Motorhome or Campervan. Een combinatie van elegantie, gebruiksgemak en veiligheid. De kookplaat kan gebruikt worden als verwarming met de optionele verwarmingskap.


Overal ter wereld is het mogelijk om diesel te tanken dus de onpraktische gasflessen behoren tot het verleden. Gemakkelijk en veilig koken met de Webasto Diesel Cooker X1Over het algemeen wordt er tijdens een kampeervakantie met camper of caravan op gas gekookt. Hoe praktisch dit ook is , er bestaan twijfels als . Verwarming met diesel of LPG.


Met verwarming in uw geisoleerde camper gaat u er makkelijker op uit tijdens het voor- en naseizoen. Klik op de foto voor meer informatie. Wij ontwikkelen een verwarmingssysteem op lpg en een systeem op diesel.


Voor beide systemen geldt dat u ook kunt koken op deze brandstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts