vrijdag 20 juli 2018

Hoofdkraan afsluiten

Dan is het belangrijk dat de hoofdkraan goed werkt. Om te voorkomen dat de kraan vast gaat zitten adviseert Oasen om de kraan minimaal één keer per jaar dicht en weer open te draaien. Vaak zit er boven de watermeter een klein aftapkraantje. Op deze manier kunt u makkelijk testen of uw hoofdkraan ook daadwerkelijk afgesloten is.


Vergeet dit vooral niet te doen. Door dit te testen, weet u namelijk zeker dat .

Wij hebben een probleem met het afsluiten van de waterleiding om een kraan te vervangen. Wij vragen ons af waar we in ons geval de hoofdkraan moeten zoeken. Dit komt omdat het originele waterleidingnet in tweeën is gesplitst, maar het wel nodig is dat ieder zijn eigen leidingnet kan afsluiten van het hoofdnet zonder dat er toegang . Lekkage, water afsluiten. Praxis laat zien hoe je een kraan waterleiding kunt vervangen - Duration: 2:07. Goedendag Het volgende is het probleem.


Ik krijg het water niet afgesloten en weet niet voor wie de kosten zijn om het te laten maken? In het appartementencomplex hebben we een VVE en er moet een waterleiding afgesloten worden om onderhoud uit te voeren in ons huis.

In de meterkast komt de . Soms is het nodig om de waterleiding in huis af te sluiten. Bijvoorbeeld bij een lekkage of tijdens een verbouwing. Op deze pagina leest u hoe u uw hoofdkraan kunt controleren en wat u kunt doen als uw hoofdkraan defect is.


Waar vindt u de hoofdkraan ? Uw hoofdkraan zit in de waterleiding die van buiten uw huis binnen komt, meestal vlak voor uw watermeter. Bij lekkages is het belangrijk dat u uw hoofdkraan goed afsluit. Controleer daarom af en toe uw hoofdkraan via. Het is een appartementencomplex, dus het zou goed kunnen dat die in de gemeenschappelijke ruimte zit. Betekent dat dat ik dus het water moet afsluiten voor het hele complex?


Is het ook mogelijk om een eigen hoofdkraan aan te brengen in mijn huis? Zou kunnen, het is natuurlijk een appartement in een gallerij-flat. Elk appartement heeft zijn eigen watermeter, maar ik kan me voorstellen dat er nog wel ergens een hoofd- hoofdkraan zit die de hele flat in één keer kan afsluiten. Maakt me ook niet zo uit hoor, dat die kraan verder dan meter bij de voordeur . Het betreft een kantoorpand waarbij de kranen op de tweede verdieping zitten en de hoofdkraan op de begane grond.


Hoe lang zou dit ongeveer moeten duren? Als er iets mis is met uw meter, kan het zijn dat u moet controleren of de hoofdkraan wel openstaat.

Ruik je een gaslucht in huis? Dan is er een gaslek en moet je de hoofdkraan meteen afsluiten. Zorg dat je weet waar de hoofdgaskraan zit. Die zit meestal in de meterruimte. Het kan ook voorkomen dat er een gasstoring in de buurt is.


Ook dan moet je het gas afsluiten via de hoofdgaskraan. Zo voorkomt u dat u het water in huis niet kunt afsluiten als dat nodig is en uw. Als de storing is verholpen, . De hoofdkraan in kruipruimte of watermeterput. Water wil niet afsluitenberichten11 . Tijdens de zomer loopt u niet het risico dat uw leidingen bevriezen en het afsluiten van uw waterleiding is dan ook geen noodzaak. Toch wordt dit vaak wel aangeraden.


Het voorkomt dat u onverhoopt lekkages krijgt tijdens uw afwezigheid. Na het afsluiten van de hoofdkraan dient u de kranen leeg te laten lopen. De oorzaken van waterschade zijn sterk afhankelijk van het geïnstalleerde leidingsysteem en de staat waarin het gebouw zich bevindt.


Behalve de volgende vier belangrijke punten. Let op: de monteurs van Eneco Installatie Bedrijven (EIB, vroeger Tempus) geven soms het advies om gewoon beide hoofdkranen (links op de foto, let op de isolatiemantel) of beide kranen van de verwarming (rechts op de foto) dicht te draaien. De leidinggevende stadswarmte-technici van Eneco zelf .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts