vrijdag 13 juli 2018

Kunststof onderdorpel met neut

Een neut is het onderste gedeelte bij houten deuren of raamkozijnen. Een neut zorgt ervoor dat er geen vocht in het hout komt, oftewel dat het gaat rotten. Neuten worden meestal in combinatie met een dorpel toegepast.


De neut krijgt hierbij de vorm van . Verkoopprijs met korting. Standaard prijs: dts-bu90nl .

Prijs per stuk (incl. BTW), € 235. Set laat type voor 4-deurs classic, 4- set voor lse, 6- set voor laat 2-deurs classic, 6-. De dorpels worden vervaardigd van een duurzame, zeer sterke en slijtvaste PE- kunststof. Op deze wijze binnen het KOMO attest-met-productcertificaat.


Breedte dorpel 1- 122mm. LET OP: gewenste hoeveelheid opgeven in . De BUVA-IsoStone serie onderdorpels is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof (GVK). Kunststof onderdorpel 66x1mm per CM.


Het BUVA-IsoStone onderdorpelprogramma is geschikt voor zowel houten als kunststof gevelelementen.

Afhankelijk van het kozijndetail wordt met een neut de verbinding tussen kozijnstijl en onderdorpel gemaakt. De wanddikte van het glasvezel- versterkte kunststof is mm. Optioneel monteert BUVA ter plaatse van deuropeningen een beschermkap om de onderdorpel tijdens de bouwperiode te beschermen. A: BUVA-IsoStone onderdorpel met buitensponning. B: onderdorpel met afdichtingsdoppen.


C: onderdorpel met neut. De hoogte van de neut is afhankelijk van de aantasting van het hout en zal daarom per kozijn kunnen verschillen. De minimale vereiste hoogte is mm. Holonite heeft een gegoten composietsteen dorpel en Holodeen . Onderdorpels voor kunststof en aluminium kozijnen in drie nieuwe natuursteen kleuren.


Dat heeft in belangrijke mate te maken met de eigenschappen van het kunststof dat we toepassen. Een belangrijk voordeel ten opzichte van enkele concurrenten die extrusie toepassen, en dus aan de vaste maten van de mal gebonden zijn. Hollodeen beperkt zich tot de onderdorpel en neut van peilkozijnen, waarbij de . De onderdorpel van een deurkozijn wordt daarentegen vaak in natuur- of baksteen of in kunststof uitgevoer dit vanwege de slijtvastheid en weerbestendigheid van de genoemde materialen.


Soms eindigen de stijlen van een deurkozijn niet op de onderdorpel , maar op een neut. Een neut voorkomt dat vocht in de houten stijlen optrekt, opdat ze niet gaan rotten. De EEAL dorpel wordt toegepast onder kunststof kozijnen.


De unieke EEAL dorpel voor Deceuninck is specifiek op maat gemaakt voor het profielhuis Deceuninck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts