vrijdag 20 juli 2018

Speksteen polijsten olie

Afwerkingsset voor speksteen. Complete set met schuurpapier, olie en was. Haalt de kleur op en geeft glans aan de steen. Stap 4: polijsten van de speksteen met olie.


Droog hem dan af met een handdoek.

Nu kun je hem verder polijsten met een beetje slaolie. Doe een paar druppels op de steen en wrijf het met een (oude) doek goed in. Dit kun je eventueel een paar keer herhalen. Uitleg over hoe een beeld van natuursteen (zoals speksteen , albast, serpentijn en galastone) gepolijst moet worden.


Het werk goed laten drogen, daarna insmeren met (olijf) olie en polijsten met een steen oid. Het werk ingesmeerd met de olie en gaan polijsten , wat een glans kwam erop. Vervolgens polijst je hem met slaolie of met een speksteen polijstmiddel. Breng daar- voor een paar druppels olie op de .

Inderdaad is speksteen vrij zacht. Doorgans zijn vlekken eenvoudig te verwijderen, maar als ze ingetrokken zijn kan het wat lastiger worden. Met aceton kunt u wel wat ontvetten, maar of de ingetrokken vlekken weg gaan? Opnieuw polijsten kan beter resultaat opleveren.


Als u hier niet handig in bent, dan . Hoe kan ik mijn workshoppers datzelfde gevoel laten krijgen. Omdat mijn cursisten gewend zijn om resultaat te hebben in een workshop van een dag, kwam ik uit bij speksteen. Deze steen is heel gemakkelijk te bewerken en tot hoogglans te polijsten.


Ideaal om de workshoppers een kunstwerk te laten maken in één dag. Gemaakt door Trudie Doeleman. IJsvogel na ploijsten IJsvogel na polijsten en oliën. Als laatste wrijf je je beeld in met olie of was en zet je hem al dan niet op een sokkel.


Vaak maakt een sokkel een beeld helemaal af. Vergelijk het met de lijst om een schilderij. Speksteen is een zachte-en-mooi mineraal dat is populair voor hand snijwerk. Vermits de speksteen de eigenschap heeft om zich met olie en andere vette zelfstandigheden te vereenigen, komt hij in de meeste zeepen , die gebruikt worden om zijden en wollen ‚stoffen schoon te maken.


Met olie vermeng wordt hij ook aangewend om gewone en metalen spiegels te polijsten.

Een product gemaakt van olie , speciaal voor het polijsten en restauratie van objecten in speksteen , natuursteen, marmer enz. Past in meerdere lagen, dan Pools totdat het object in zijdeglans Matt schijnt. De polijstdilm geft speksteen een matglanzend oppervlak. De structuur van de steen wordt beter zichtb. Natuursteen en marmeronderhoud Lemstra heeft veel ervaring met het succesvol verwijderen van olie en vetvlekken in marmer en natuursteen.


Andere vormen van onderhoud zoals renoveren, slijpen, polijsten , kristalliseren en impregneren staan hieronder. Polijsten Overnemen van een vorm. Splitsen van een groot stuk steen. Bescherming van natuursteen.


Dit is een techniek waarbij materiaal wordt verwijderd uit een ruw blok steen. Smeedijzeren beitels voor het bewerken van speksteen , albast, kalksteen, serpentijn en zachtere marmers. En dan krijg je het cadeautje van de steen: de kleuren en de tekening!


Uiteindelijk kun je het beeld in de was of steenolie zetten en klaar is het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts