dinsdag 10 juli 2018

Ontluchten cv ketel nefit

Niet alleen zorgt lucht in de radiatoren voor hinderlijk stromingsgeluid in de cv- leiding, het kan er ook toe leiden dat de radiatoren niet meer goed opwarmen. Hoe vaak u uw installatie moet ontluchten hangt af van de soort en staat van installatie, de cv - ketel etc. Aan de slag met ontluchten. Als u uw radiatoren wilt ontluchten.


Van tijd tot tijd zult u uw CV-radiatoren moeten ontluchten. Maar hoe moet je een cv ketel laten ontluchten ?

Tikkend of borrelend geluid uit de cv - ketel ? Dit wordt veroorzaakt door luchtbellen in de leidingen. Ontluchten van de cv - ketel is dan gewenst. Bijvullen en ontluchten. Mocht u toch nog vragen hebben zijn wij u graag van dienst!


Controleer op de manometer of de druk hoger is dan bar. Wanneer de waterdruk voldoende is moet de gaskraan, die in de gasleiding onder het . Want lucht in leidingen en radiatoren vermindert het warmte-rendement. Het zorgt vaak ook voor een vervelend getik en borrellende geluiden.

In het filmpje laten we u zien hoe u dit klusje eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Wilt u liever stap voor . Sommige storingen kunt u zelf oplossen door het bijvullen of ontluchten van uw cv-installatie. Naar aanleiding van de berichtgeving op januari jl. U wilt uw CV - ketel bijvullen en het expansievat ontluchten ? Uw cv - ketel bijvullen als de waterdruk te laag is. Dit is het beste om te doen voor én na het ontluchten van uw cv-installatie.


De waterdruk van uw ketel kunt u zelf controleren op het display van uw cv - ketel. In de meeste gevallen kun je dit zelf al oplossen. Als je vaker dan eenmaal per jaar de cv - ketel moet bijvullen, heb je waarschijnlijk een lek in het systeem van centrale verwarming. Het ontluchten van de installatie zorgt er voor dat de valse lucht het systeem verlaat, maar ook dat de waterdruk daalt. Cv-installatie automatisch ontluchten met SpiroVent luchtafscheider.


Wij hebben sinds een half jaar een CV - ketel in ons appartement. Met de SpiroVent luchtafscheider van Spirotech wordt de gehele cv-installatie automatisch ontlucht. Bewaar deze gebruikersinstructie dus altijd bij de ketel. Werkzaamheden die niet zijn opgenomen in deze gebruikersinstructie moeten door een installateur worden uitgevoerd. De fabrikant van de cv - ketel is niet verantwoordelijk voor schades die zijn ontstaan doordat de.


Ik heb al meerdere keren ontlucht.

Zoals ik het nu kan zien is dat het probleem niet. Ook is het drukvat nog goed. Nefit cv - ketel dealer. Maar heb ik nu last van een lekkage of is dit normaal met deze temperaturen?


Ik moet er wel bij zeggen dat de ketel al een paar jaartjes geen onderhoudsbeurt heeft gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts