maandag 23 juli 2018

E10 benzine welke auto

Is jouw auto geschikt voor Ebenzine ? In Duitsland en Frankrijk wordt Ebenzine verkocht maar niet elke auto kan er tegen. Hier een overzicht per merk. Maar als je de keuze hebt, niet doen hoor dat E10.


Klik hier om te zien of je auto geschikt is voor het rijden op E. Als je auto of motor niet geschikt is voor Eof als je twijfelt dan adviseren we om Euro te tanken of anders een SuperPlus brandstof.

Tank jij ook weleens in België vanwege de goedkopere benzine ? Een benzinesoort waar niet elke auto tegen kan. Maar hoe weet je of jouw auto E-geschikt is? Om te checken in welke categorie uw auto valt staat hier een E-check. Om automobilisten het verschil tussen Euroen Eduidelijk te maken wordt er een uniforme sticker voor op de . Rijd je binnenkort naar een skigebied of denk je alvast na over een autovakantie in de zomer?


Als benzinerijder zoek je in het buitenland soms langs de (snel) weg tevergeefs naar Euro 95. In plaats daarvan krijg je de keuze om E(of soms Eof E5), SuperPlus of Euro te tanken. Toyota adviseert bij deze keuze.

Dit type Opel staat bekend als ongeschikt voor Een de ANWB wilde onderzoeken welke onderdelen hierdoor aangetast kunnen worden. De brandstofpomp begaf het na 27. De agressieve ethanol (alcohol) uit de brandstof had het aluminium van de pomp zodanig aangetast, dat er een gat . Met hele kleine beetjes promoot de EU overstap naar biobrandstof.


Het staat weer garant voor verwarring. Kan mijn auto wel of niet overweg met Ebenzine ? De Europese constructeursvereniging . Hebben jullie ook wel eens dat je je afvraagt welke brandstof voor jouw auto geschikt is als je gaat tanken? Dit is wat je hierover moet weten. Welke problemen kan een Everoorzaken aan voertuigen die niet compatibel – niet geschikt zijn . De kans bestaat dat de ethanol in deze brandstof zorgt voor beschadiging aan afdichtingen, keerringen en pakkingen.


De ANWB biedt een handige check om te kijken of jouw auto geschikt is voor Ebenzine. Is dat niet het geval, en Euro is niet beschikbaar, dan doe je er beter aan de wat duurdere . Sinds enkele jaren is in Frankrijk en in Duitsland Ebenzine verkrijgbaar. Wat is dat voor benzine ? En die Ebenzine voor welke auto is die allemaal wel en. Dit kunt u terugvinden in het instructieboekje van uw auto of hier controleren op automerk of op kenteken.


In Frankrijk en Duitsland zijn de laatste jaren veel tankstations overgestapt op de brandstof E10.

Het is aan te raden om de brandstof alleen te gebruiken als uw auto daar geschikt voor is. Ebestaat uit fossiele brandstof en maximaal ethanol. Via deze link kunt u zien of uw . De benzine wordt aan de pomp vervangen door E, een milieuvriendelijkere brandstof.


Maar wat betekent dat voor jouw auto ? De FOD Economie verstrekt met een nieuwe campagne alle informatie die je nodig hebt. Spring naar Moet ik binnenkort ook Etanken? Eis een brandstof van het type benzine.


Rijd je met een benzinewagen , dan geldt de overstap ook voor jou. Deze is ietsje goedkoper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts