donderdag 5 juli 2018

Vispas kind

Je wilt gaan vissen, goed plan! Maar vergeet je vergunning niet mee te nemen! Als bijvoorbeeld iemand vist met drie hengels terwijl hij een kind van jaar bij zich heeft is geen sprake van begeleiding van een jeugdige bij het vissen, maar vist de . Met de Kleine VISpas kun je met één hengel en een beperkt aantal aassoorten in een beperkt aantal wateren vissen die zijn opgenomen in de bijhorende Kleine Lijst van Viswateren.


Kinderen ouder dan jaar moeten wel een visvergunning aanvragen. De peildatum voor de leeftijd is januari van het jaar.

Mijn kind is in het algemeen vrij druk en snel afgelei maar dat vissen hield hij uren vol. Maar id ieder kind heeft een eigen visvergunning of jeugdvispas nodig en de gemeentes hebben er helemaal niets meer mee van doen. Zover ik het nu begrijp moet je voor een (jeugd) vispas waarmee je in veel . Iedereen die gaat vissen heeft een VISpas of een vis- vergunning nodig. Ga je echter in je eentje of met een vriendje of vriendinnetje vissen dan heb je wel degelijk een VISpas of een visvergunning nodig.


Kinderen die vaak en veel willen vissen kunnen het beste lid worden van een hengelsportvereniging. Met een jeugdvergunning kunnen kinderen tot jaar vissen zonder JeugdVISpas, maar mogen ze dus alleen in verenigingswater vissen met slechts één hengel en beperkte aassoorten. Het kind moet dan begeleid worden door een volwassene (persoon van jaar of ouder) met een Vispas.

Wordt gevist in de wateren van De Winde dan moet de volwassene een Vispas hebben van De Winde. De Vispashouder moet zolang het kind vist hierbij aanwezig blijven. Deze mogelijkheid is geschapen om . Nee Rene, onder de jaar en ZONDER begeleiding van iemand met vispas , altijd een jeugdvispas in het bezit hebben. Uiteraard samen met de lijst van viswateren!


Kees, gewoon lekker gaan vissen. De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een sportvisser. Gevist mag worden in de wateren die genoemd staan in die lijst(en). Er is in ieder geval een landelijke lijst. De normale VISpas is alleen vereist wanneer je ouder bent dan jaar.


Er is ook een speciale JeugdVISpas of jeugdvergunning welke voor kinderen is bedoeld onder de jaar. De gemakkelijkste manier om aan een . Deze vergunning heb je nodig om te vissen op de Nederlandse binnenwateren. Hier lees je hoe het precies zit met de vispas. Contributie HSV en VISpas , 15 35 25 100.


De weekvergunning is niet verkrijgbaar in. Type : jaar vergunning en week vergunning. Om te mogen vissen in de Lelystadse wateren dient u te beschikken over een visvergunning en een kleine VISpas.

Kinderen tot jaar mogen met een hengel in vele wateren vissen zonder vergunning. Als enige voorwaarde geldt, dat een volwassen met de juiste visdocumenten hen begeleidt. Indien een kind tot jaar zelfstandig wil vissen dan . Om in de Haagse wateren te kunnen vissen, heeft u een visvergunning nodig: de VISpas.


Deze VISpas kunt u kopen via de website van de GHV of bij een van de hengelsportwinkeliers in de Haagse regio. Bij uw VISpas krijgt u gelijk een overzicht met waar u wel en niet mag vissen. Deze informatie kan u ook vinden op de . Wanneer de jeugd onder jaar onder begeleiding van een volwassene met een geldige Vispas vist met één hengel dan heeft het kind geen jeugdvergunning nodig. Ben je jonger dan jaar en wil je toch met hengels vissen of op roofvis dan heb je een Jeugvispas nodig. De mogelijkheden van de jeugdvispas zijn . In Amsterdam is dat de Amsterdamse Hengelsport Vereniging die een zogenaamde vispas en viswaterlijst uitgeeft, die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zodat.


Als u met uw kinderen naar Amsterdam gaat, bedenk dan dat de kids er meestal niet veel aan vinden, de grote stad is voor grote mensen zeg ik altijd. VISpas U heeft een VISpas nodig om te kunnen vissen in de meeste Nederlandse binnenwateren. Een VISpas is jaar geldig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts