donderdag 17 april 2014

Breedte verlichting aanhanger verplicht

De verlichting behandelen wij in het 4e hoofdstuk, dus daar gaan we nu niet op in. De afmetingen van de aanhangwagen. Een aanhangwagen mag maximaal ( inclusief eventuele lading) meter hoog zijn en 2. Op een onverharde weg is de maximale breedte.


Op onverharde wegen geldt een maximale breedte van 2. Auto en aanhanger mogen samen niet langer zijn dan meter.

Breedtelichten of ook wel markeringsverlichting genoemd bent u in verschillende gevallen verplicht te voeren. Wanneer u aanhangwagen meer dan 1. Bij aanhangers met een toegestane maximum massa van meer dan 7kg en breder . Naast de reflectoren die altijd verplicht zijn op de aanhanger zijn in sommige gevallen breedtelichten ook verplicht. Vaak is het niet verplicht maar wil de aanhanger eigenaar graag . Waar moet de verlichting zitten op een aanhanger ? MTM van de aanhangwagen om te bepalen of uw voertuig deze.


Achteraan bevestigd worden, hetzij in het midden, hetzij op de linker helft en voorzien van een nummer- plaat verlichting.

Nagenoeg verticaal en loodrecht op het symmetrievlak. Achterreflector : verplicht een driehoek met punt omhoog. In Nederland moet iedere caravan of vouwwagen aan een aantal verlichtingseisen voldoen.


Kentekenplaatverlichting. Afhankelijk van de datum van typegoedkeuring, de toegestane maximale massa en de lengte van de aanhangwagen kunnen ook nog verplicht zijn. Nu wil ik er betere verlichting op maken, maar moet dat dan weer op dezelfde plek komen te zitten als toen de aanhanger na de verbouwing gekeurd was ? Verder zitten er ook geen lengtedriehoeken op, wat volgens mij toch verplicht is voor een aanhanger.


Ook de oranje zijreflectoren ontbreken. Zoekend op het internet kom ik heel veel polynorm- aanhangers tegen die geen breedteverlichting , geen lengtedriehoeken. Welke verlichting moet ik voeren op de trekker? Maar als er wél een hulpkoppeling aanwezig is, dan is men bij wet verplicht om deze op de juiste manier te gebruiken.


Een aanhanger onder de 7kg moet zijn voorzien van een witte plaat met het kenteken van het trekkend voertuig. Verlichting : niet in de juiste kleur, € 90. Bij de aanhangwagen komen meerdere soorten stekkers voor voor de verlichting.


Hierdoor kon bij caravans de constante stroom niet meer aangesloten. Het aanleggen, repareren of onderhouden van uw aanhangerverlichting kan een moeilijk karwei zijn. Voor het aansluiten van de aanhanger komen verschillende soorten stekkers voor.

Aanhangwagen met massieve banden. Lading mag het zicht op verlichting , richtingaanwijzers of retroreflectoren niet belemmeren, tenzij aan de achterzijde van uitstekende lading op gelijke . Nu zit daar alleen maar achterverlichting op, achterlamp, rem richtingaanwijzers en een mistlamp. Geen kenteken verlichting en geen breedte lampen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts