vrijdag 11 april 2014

Petroleumkachel brandstof

Petroleumkachels hebben meestal een ingebouwd brandstofreservoir en lozen de verbrandingsproducten direct in de ruimte waar zij staan opgesteld. De beste brandstof is een zwavel- en aromaatarme petroleum met een verhoogd vlampunt, en wordt vaak onder een merknaam verkocht. Ik heb recent een Zibro R6petroleumkachel aangeschaft, en ben nu bezig met het oriënteren op de brandstof. Ik zit met onderstaande vragen: Uiteraard kan ik Zibro brandstof kopen, maar die is (te) duur.


Welke ervaring hebben jullie met andere brandstoffen Waar kopen jullie de brandstotffen? Gebruik de petroleumkachels nooit op plaatsen waar schadelijke gassen of dampen aanwezig kunnen zijn (bv.: uitlaatgassen of verfdampen).

Hang een koolmonoxidemelder in de buurt van de petroleumkachels. Deze zal alarm geven indien er gevaar bestaat. Bewaar en vervoer de brandstof uitsluitend in de . Gebruik jij in de herfst of winter ook weleens een bijzetkachel voor jouw schuurtje, camping of hobbyruimte? Een zibro- of petroleum bijzetkachel heeft . Bij het aansteken ruik je de kachel iets meer dan met de Zibro brandstof maar na verloop van tijd helemaal niet meer. Ik heb gehoord dat verschillende mensen dit al jaren doen, zonder enig probleem.


Wij hebben sinds enkele weken een zibro kachel in de huiskamer, veel warmer en gezelliger dan de cv, nu stoken wij op dit moment op zibro extra brandsto. De juiste samenstelling van deze brandstof is tegenwoordig wettelijk vastgelegd op .

De aanschaf van brandstof met een gemiddeld verbruik van jerrycans à liter en een prijs van 3- Euro per vat kost u echter nog 22- Euro. Dat wil zeggen, dat u circa 24- Euro per jaar bespaart door het gebruik van een petroleumkachel. Een goede petroleumkachel koopt u voor een prijs vanaf circa 23Euro, . Vrijwel alle brandstof wordt door het doordachte verbrandingssysteem omgezet in warmte. De slimme kachels geven door het spaarzame brandstofverbruik voor 1L brandstof tot wel uur stralingswarmte, dat betekent dat je met 20L brandstof bijna 1uur kunt verwarmen.


Daarmee is ook het energieverbruik uitzonderlijk. Gebruik van de juiste kachelbrandstof is cruciaal voor het optimaal functioneren van elk merk petroleumkachel. Bestel een petroleumkachel en u bespaart gegarandeerd op uw energierekening.


Zonder stroom, gas en -meestal ook- afvoer nodig te hebben, plaatst u deze mobiele verwarming gemakkelijk in elke woon- en werkruimte. U stookt schoon, milieuvriendelijk en veilig met reukloze brandstof ! Let er bij aanschaf op dat je brandstof koopt die specifiek geschikt is voor petroleumkachels. Er zijn vele soorten brandstof te koop, maar lang niet alle brandstoffen zijn geschikt voor petroleumkachels. De goedkopere merken zijn vaak ook niet aromaatarm.


Deze geven veel geur af tijdens het gebruik en veel mensen . Voor gebruikers van Zibro de volgende tip. De lampenolie bij Action is het zelfde als de Zibro olie. Prijs van de lampenolie is per liter dus veel goedkoper dan Zibro kachel olie. De fabrikant van beide olie is Liquifill op de site staat een filmpje met aan het eind de vulmachine waar beide producten uit .

Deze kachelbrandstof van Talamex is gezuiverde paraffine (petroleum) en wordt geadviseerd door gerenommeerde merken. Kachels branden op deze kachelbrandstof door de speciale zuivering roet- en reukloos. Minimaal verbruik bij hoog rendement!


Petroleumkachel met 20L brandstof. Firelux garandeert een super kwaliteit en rendement!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts