maandag 13 maart 2017

Automatisch ontluchten cv

Met een automatische ontluchter zorgt u ervoor dat uw cv installatie automatische ontlucht wordt. Voorwaarde is wel dat de automatische ontluchter zich op het hoogste punt van de installatie bevindt. Automatische ontluchter cv. Een automatische ontluchter houdt in een gesloten systeem zoals de centrale verwarming de leidingen luchtvrij.


De meeste automatische ontluchters werken volgens een van de volgende principes.

De standaard automatische ontluchter werkt met een luchtkamer en een vlotter. Kosten voor de automatische ontluchter zijn eenmalig € 14-. De investering heeft u dus binnen - jaar terugverdiend. De automatische ontluchter kan uitsluitend worden aangeschaft bij het kopen of huren van een nieuwe cv -ketel.


De ontluchter is ook samen met de vuilafscheider van SpiroTech te bestellen. Met de SpiroVent luchtafscheider van Spirotech wordt de gehele cv -installatie automatisch ontlucht. Beste, Heb vandaag te horen gekregen dat er zoiets bestaat als een automatische ontluchter , deze moeten op de hoogste punt van het circuit zitten en zowel op de heen- en terugvoerleiding.

Zet daar dan een reduceerventiel bij (aan de voedingsleiding van uw cv ketel) en je bent gerust . Meeste moderne CV hebben tevens een automatische ontluchter. Klinkt heel sjiek maar werkt heel simpel, alleen laat men het dopje vaak opzitten omdat het tzt kan gaan druppelen. Moet eens je pijpen langsgaan en kijken of je ergens een vreemd uitstulpsel ziet waarvan je gaat afvragen waar het voor . Het ontluchten van je cv -ketel is nodig wanneer de cv -installatie nieuw is, of wanneer deze net is bijgevuld. Nieuw ingestroomd water bevat namelijk altijd wat zuurstof.


Zodra het water wordt verwarmd stijgen de minuscule zuurstofdeeltjes op en vormen grotere luchtbellen. De lucht zorgt niet alleen voor. CV -ketel automatisch ontluchten. Over het algemeen hebben vrijwel alle nieuwe merken cv -ketels een automatische ontluchter.


Alle andere cv -ketels hebben een ontluchter boven op de ketel zitten welke u kunt bedienen met het ontluchtingssleuteltje die u ook voor de radiatoren gebruikt. Wanneer ik mijn cv ontlucht, zit er twee maanden later weer lucht op. Nu was ik van plan om boven op één van de radiators een automatische ontluchter te.


Controle op het functioneren van de automatische ontluchter door op de pin van de handbediening te drukken. Door de handbediening ingedrukt te houden stroomt er water door de opening en wordt de automatische ontluchter.

Lucht in een cv -installatie belemmert het volledig warm worden van de radiatoren en geeft een rammelend geluid. Veel systemen ontluchten automatisch , doordat de lucht in de vloeistof opstijgt en daardoor op het hoogste punt in het systeem een uitweg vindt. Hydraulische systemen moeten ontlucht worden als er aan . In de plaats van het bestaande ontluchtingskraantje monteren en u hoeft nooit meer te ontluchten. Levering: Gratis aan huis Levertijd: Vandaag bestel dinsdag in huis. Luxe automatische vlotterontluchter.


Hoi, Ik woon al aantal jaren in een appartement met stadsverwarming met cv. Water bijvullen hoeft niet meer! Vraag dit boekje eventueel aan bij de.


Bevindt zich lucht in de installatie (borrelende geluiden) dan geeft dat kans op roestvorming. De ketel heeft een automatische ontluchter. Ben er best wel tevreden mee, alleen het ontluchten van de installatie duurt toch langer dan ik dacht. Misschien krijg ik de installatie niet helemaal luchtloos. Flexvent vlotterontluchters zijn geschikt voor gesloten c. Voorzien van anti-lek mech.


Dubbelwandige warmtewisselaar. Driewegklep (regelt gelijk- tijdige watertoevoer naar cv , warmwaterleiding en tweede cv -circuit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts