donderdag 9 maart 2017

Ondernemingsraad gemeente

Instelling en samenstelling ondernemingsraad. Wanneer een gemeente of meer medewerkers . Het is daarom van belang dat beide organen in een vroegtijdig stadium worden geïnformeerd over voornemens en dat dan ook . Door het politiek primaat is de invloed van de OR van de gemeente beperkt. Krijg als ondernemingsraad van de gemeente meer invloed!


Lees onze Gouden tips.

De OR heeft geen medezeggenschap over de vaststelling en uitvoering van die taken, omdat daarover de politiek beslist (zoals bij de gemeente : de Gemeenteraad). De OR heeft wel medezeggenschap over de gevolgen van deze politieke besluiten als daardoor de werkzaamheden van de ambtenaren, of van in de . Dit reglement verstaat onder:. Wet op de ondernemingsraden ;. Wij zijn een or van een kleine gemeente. Bij ons werken in totaal personen. Toch is er bij ons een or.


Onze bestuurder vroeg zich met het oog op de bepaling in de WOR af of onze gemeente eigenlijk wel een or moet hebben? Een ondernemingsraad ( OR ) bestaat uit werknemers die namens het personeel overleg voeren met de werkgever.

Ondernemingsraad daagt gemeente Rotterdam. De centrale ondernemingsraad (cor) van de gemeente Rotterdam stapt naar de rechter om in kort geding te eisen dat een ingrijpende bezuinigingsmaatregel bij wijze van voorlopige voorziening wordt teruggedraaid. Aanleiding is het besluit om . Reden voor het verzoek was dat het betreffende OR -lid de OR -werkzaamheden belemmert. Wat doet de bond voor or -leden? Kortom er leven nogal wat vragen . Een gemeente wil de medezeggenschapsstructuur laten aansluiten op de gecentraliseerde organisatie.


Daarom is de gemeente van plan om van tientallen ondernemingsraden en een centrale ondernemingsraad over te stappen naar één ondernemingsraad voor de hele gemeente. Enkele ondernemingsraden kunnen . Vastgesteld door, Onbekend. Overheidsorganisatie, Gemeente Urk. Onderwerp, personeel en organisatie.


Eigen onderwerp, ondernemingsraad. REGLEMENT ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE VOORST. Het is ook mogelijk aansluiting te zoeken bij de ondernemingsraad van de gemeente al dan niet door bijvoorbeeld bij de verkiezingen de medewerkers van de griffie een kandidaat voor te laten stellen voor een zogenaamde kwaliteitszetel. Hiervoor kunnen alleen medewerkers van de griffie zich kandidaat stellen en tevens . INLeIdINg de ondernemingsraad van de gemeente Hengelo gaat de medezeggenschap anders organiseren.


In de komende ondernemingsraad - periode van drie jaar gaan we inzetten op participatie en innovatie in de vorm van een pilot.

In het kort schetsen we in het kort de contouren van deze pilot. Omdat volgens de WOR de ondernemer (d.i. de gemeente ) voor de instelling van een COR het initiatief moet nemen is de besluitvorming vervolgens gestart. Reglement ondernemingsraad . Daarnaast mag men ook meepraten over bedrijfseconomische beslissingen van de directie.


Voor leden van deze ondernemingsraad is het van belang om te beschikken . De ondernemingsraad is dus de spin in het web van de organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts