woensdag 19 maart 2014

Hoeveel druk cv ketel

Een CV - ketel werkt alleen als de cv - ketel druk hoog genoeg is. De werkdruk van iedere CV - ketel ligt tussen de en bar. Is de druk lager dan bar , dan zal de cv - ketel uitschakelen of niet goed meer werken.


Een te hoge druk veroorzaakt onnodige slijtage aan het expansievat. Durf je het zelf niet aan, of merk je dat de onderstaande stappen niet leiden tot het gewenste resultaat?

Schakel dan de hulp in van een erkende installateur. Sluit de slang aan de ene kant aan de cv aan en de andere aan het kraantje van de cv - ketel. Afhankelijk van het type zit deze aan de ketel vast of ernaast.


Draai de kraan open, kijk naar het wijzertje van de ketel en draai de kraan dicht wanneer de gewenste bar bereikt is. Om het systeem goed te laten werken moet het precies de goede hoeveelheid water bevatten. Wat moet ik doen bij te hoge of te lage druk.


De waterdruk in het systeem kunt u aflezen op de drukmeter van uw cv - ketel. De druk moet voor de meeste .

Vul zelf je CV - ketel bij. Als de druk te laag is, zal de ketel uitvallen. In dit geval dient je ketel bijgevuld te worden met water.


Maar hoe doe je dat, het bijvullen van je CV - ketel ? Instructie bijvullenVideo instructie bijvullenKom je er niet uit? In deze instructievideo leert u hoe u water bijvult in uw Vaillant CV installatie. Het is van belang dat de CV - ketel de juiste druk heeft, anders wordt er te weinig warmte afgegeven.


Het water wordt dan namelijk onvoldoende verwarmt. En als de druk te laag wordt kan de ketel zelfs stoppen. De juiste druk van een CV - ketel is tussen de en bar. Wanneer de druk te hoog is, moet u de druk verlagen. Bekijk onze makkelijke uitleg met afbeeldingen, tips en een video over het bijvullen van uw ketel.


Wordt uw verwarming niet warm? En dat kunt u gemakkelijk zelf. Het controleren van de waterdruk is heel eenvoudig bij de CV - ketels van Remeha en Vaillant.


Eerst moet je weten waar de zogeheten manometer zit op jouw CV - ketel. De manometer is meestal een klein klokje met een rode en zwarte wijzer.

Waar deze zich bevindt, verschilt per CV - ketel. Een goede druk voor uw cv - ketel is - bar. Voor een goede werking en optimaal rendement van uw installatie dient er steeds voldoende druk te zijn, en dient het complete systeem goed ontlucht te zijn. Zonder waterdruk werkt de cv - ketel niet of minder goed.


Dit heeft tot gevolg dat de cv - ketel het water voor de verwarming niet kan rondpompen. Onder de douche bemerk je een slechte druk van de cv - ketel vaak door schommelingen in de temperatuur of . Laat u dan goed voorlichten over hoeveel de cv - ketel aan kan die u op het oog heeft. U kunt dit allebei zelf.


Geeft de verwarming te weinig warmte of werkt de verwarming helemaal niet? Je kan dit gelukkig makkelijk zelf oplossen met een klein beetje handigheid. Zelf je cv - ketel bijvullen? Met behulp van de video kun je zelf aan de slag. Wil je toch de hulp van een monteur?


Dit kun je zelf doen met behulp van onderstaande video. Met een KetelComfort abonnement van Eneco ben je verzekerd van een periodieke . Als de waterdruk te laag is dan stopt zelfs de cv - ketel. Om de waterdruk weer op peil te krijgen heb je een vulslang en een emmer met een doek nodig.


Controleer tijdens het vullen goed hoeveel bar de waterdruk heeft. Je kunt zien op de manometer . U controleert dit zelf door te checken op hoeveel bar de meter staat. Als de meter niet tussen de en bar staat, dan is het bijvullen inderdaad nodig.


Het aanvullen is niet erg moeilijk, u doet het gemakkelijk zelf. In onderstaand stappenplan leest u precies hoe u dit doet. Ik heb al heel wat topics gelezen over druk verlies in ketel maar begrijp er niets meer van.


Vorig jaar nadat ik wat radiatoren had vervangen hadden we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts