vrijdag 28 maart 2014

Slijkspringer aquarium

Om zo dicht mogelijk bij de natuurlijke habitat van de slijkspringer te komen, zou er ook een eb en vloed simulatie moeten plaatsvinden in het aquarium. Waarbij het water bij vloed het meeste of zelfs heel het landgedeelte onder water zet, maar natuurlijk niet te veel. Dit zal de dieren dichter bij hun natuurlijke habitat . De slijkspringer is niet zomaar een vis om te houden je moet je echt goed verdiepen en inlezen voordat je eraan . Ik raad aan per liter water één slijkspringer te houden.

Meerdere mannetjes kunnen pas gehouden worden als het aquarium minstens 3liter water bevat. De diepte van het watergedeelte is niet zo belangrijk omdat de dieren er niet vaak in verblijven. Dat zijn zeker leuke visjes. Iemand op een ander forum had ze ook samen met barkwater kogelvisjes in een aquarium zitten.


Er zijn maar een beperkt aantal vissen die worden gebruikt in een mangrove aquarium waarbij die persoon de natuurlijke sitautie willen nabootsen. Maar dan weet ik nog niet wanneer ik ze zal bestellen want zoals ik al zij heb ik nog niet eens het aquarium. In het aquarium moet een zandbodem liggen, die vloeiend overloopt in een oever.

Uiteraard moet het water voorzien zijn van voldoende beplanting. Hij is gevoelig voor uitdroging, dus het is belangrijk er voor te zorgen dat de lucht warm en . Maximale hoogte : tot 3cm. Groei snelheid: langzaam.


Plaats in het aquariubodem. Hoeveelheid licht: veel. Mogelijkheid graat : niet moelijk. Periophthalmus novemradiatus is een prachtige slijkspringer. My unusual aquarium - Duration: 2:23.


Figure puffer and Mudskipper. Deze video is ge pload vanaf een Android-telefoon. Een waterhoogte van tot cm.


En had enkele vragen omdat ik zo dicht bij de realiteit hun . Door een flexibele ruggengraat kan de slijkspringer zijn rug krommen en daarmee sprongen maken van een halve meter en zo prooien vangen of van poel naar. Vooral de soort Periopthalmus barbarus wordt sporadisch gevangen voor commerciële aquaria maar is een moeilijk in gevangenschap te houden vis, want hij .

Verzorging, Zorg voor een goed in gedraaid brakwater aquarium. Voortplanting, Onbeken er zijn geen bevestiging van voorplanting in . Verder leven slijkspringers , zoals te zien is op onderstaande foto wanneer men goed kijkt, samen met krabben. Ze hebben een ruime bak nodig met drooggevallen stukken.


Slijkspringers zijn zeker geen beginnervissen. Hierbij bied ik slijkspringers aan, ze zijn per stuk of meerdere te koop. Ontzettechtend slimme fasinerende diertjes en heel anders dan een reguliere vis deze dieren die voornamelijk op land leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts