dinsdag 20 maart 2018

Kachelmuseum orvelte

Alles over Orvelte kachelmusea en Groningen Friesland Drenthe Overijssel Gelderland Utrecht Flevoland Noord Holland Zuid Holland Noord Brabant Zeeland Limburg - houtkachel - gashaard - allesbrander - haard - kachel - schouw - speksteen - openhaard - houtk. Ook hebben wij honderden gebruikte en antieke kachels voor u verzameld inons kachelmuseum. Meer dan van onze opstellingen zijn zelfs ook brandend te zien! Schitterende presentaties van open haarden, gashaarden en schouwpartijen staan opgesteld in onze Haardenlounge en zijn brandend te zien.


Door onze jarenlange ervaring en grote inkoopkracht kunnen wij de laagste . Gezellig met het gezin of familie naar het museumdorp Orvelte met extra voordeel!

Bestel je Orvelte voordeelkaart eenvoudig online! Ons kachelmuseum , voor u vrij entree. Op de eerste verdieping kunt u zich vergapen aan nostalgische potkachels, fornuizen en echte antieke pronkstukken. Het museum is tijdens openingstijden gratis toegankelijk.


Voor de liefhebber van kachels uit het verleden een . Het unieke kachelmuseum past perfect bij het historische dorpje Orvelte met zijn vele musea, oude ambachten en monumentale rietgedekte boerderijen. Onze klanten kunnen na . Wat lacherig vielen we Orvelte binnen.

Een Kachelmuseum , een Oudhollands snoepwinkeltje, een ritje met de Paardentram. Hoe suf wil je het hebben? Maar toch, het dorp heeft wel wat. Als je door je oogharen kijkt en alle toeristen weg fantaseert, zie je hoe het leven hier in vroeger eeuwen geweest moet zijn.


Een aantal werken zoals deze Speksteenkachel van het merk Tulikivi (Finland) die 14. Entreekaarten VOOr Live DemOnstra- ties zijn verkrijgbaar bij de balie van. Stokertje Kachelparadijs. Live Demonstraties ambachten: Zomerseizoen elk Weekend en in vakanties dagen per week.


Op pad met Marianne en Victor in het museumdorp Orvelte. Het prachtige dorpje Orvelte is uitgegroeid tot een waar museumdorp met een kachelmuseum , kaasmakerij, glasblazerij, klompenmakerij etc. Ondanks dat het fraai is gaan we wandelen door het kleinschalige landschap rond dit dorp.


De grootste sortering houtkachels en gashaarden worden tentoongesteld in Orvelte , een dorp met tal van toeristische mogelijkheden, een multimedia voorstelling over het ontstaan van vuur, een kachelmuseum en glasblazerij. Orvelte is een karakteristiek en levend oud Saksisch dorp in Midden Drenthe dat in oorspronkelijke staat is hersteld. Het Kachelmuseum in Vriezenveen herbergt de grootste collectie kachels van ons land.


Tot de komst van het aardgas en centrale verwarming vormde de kachel eeuwenlang een centrale plaats in de huiskamer. En vooral in de wintermaanden was deze warmtebron een brandpunt in het Nederlandse interieur. Orvelte telt tal van bevlogen kunstenaars en ambachtslieden die na hun werkzame leven gewoon zijn blijven werken.

Eén ervan is smid Jan Huiskes. Die naam dekt de lading trouwens allang niet meer, want alleen het kachelmuseum heeft nog iets kleinschaligs. Het bedrijf zelf, waar men oude en . Gezien de lengte van deze wandeling heeft u in het levende Drentse museumdorp Orvelte alle tijd om de bezienswaardigheden op uw gemak te bekijken: er is o. Kachelmuseum , Glasblazerij, Kaasmakerij, Klompenmakerij, Houtzagerij, Smederij, bruin Drents cafeetje en een Oudhollands snoepwinkeltje, u kunt er . Giethoorn, verhuur van (fluister)boten o. De Landgoedwinckel – nostalgische boerderij met brocante, kleding, tafellinnen etc.


Meppel, Hoogeveen, Assen en Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts