woensdag 7 maart 2018

Zelf een schouw maken van hout

Niets is zo gezellig als bij de openhaard zitten terwijl het buiten koud is. Helaas hebben wij geen open haard in ons appartement maar toen wij een sfeerhaardje cadeau kregen bedachten wij iets leuks. Zelf een schouw eromheen bouwen, met steigerhout!


Zoek je een leuke steigerhouten salontafel op wielen? Bij de Steigeraar hebben we niet een paar modellen maar tientallen als het moet.

Deze zijn allemaal met wieltjes: als kubus, met sloophout of zonder. Je zegt het maar en wij maken het voor je. Op de foto: 50x50x€11- p. Vind schouw ombouw op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel. In Vriendin kun je de mooiste schouwen bekijken. In een paar simpele stappen maak je er zelf eentje.


Gebruik de houtlijm en schroef de delen vanaf de binnenkant van de schouw vast.

Ook zonder open haard is een schouw een sfeermaker. Het najaar is in aantocht, dus haast je naar de (sloop) houthandel en maak er zelf een in slechts stappen. Promafour, the ideal insulation and mantelpiece for your fireplace - Duration: 3: 35. Beste Rianne, Het beste kan je een frame maken van vurenhout en de ombouw zelf van mdf platen.


Ook kan je in plaats van mdf gipsplaten gaan gebruiken. Alles in natuurlijk afhankelijk van de maten van de haard zelf , plaats deze eerst in een framewerk van vuren hout en bouw deze dan verder uit zoals . Houten schouw gebruikt antieke houten schouwen Grote voorraad gebruikte schouwen Komt u langs in onze showroom hectare opslag binnen en buit… N. Er zijn relatief weinig huizen in Nederland met een open haard dus daarom is het voor veel mensen ook niet haalbaar. Een nep haard en schouw kan ook gekocht worden maar dit loopt vaak. Wat u wilt, kunnen wij maken.


Wilt u een maatwerk plateau van Belgische hardsteen om uw mooie driezijdige gashaard heen? Wilt u met een andere steensoort een soort bank maken waaronder u hout kan stapelen of een krantenbak kwijt wilt? Wij verzorgen dit voor u. Heeft u zelf een tekening of een . De twee houten planken aan de zijkant zijn het begin van de klus. Op een dag dachten we namelijk: laten we zelf een schouwombouw maken !

Maar gelukkig heb ik een hele handige zwager. De voorzetschouw wordt dan eerst van onbehandeld hout gemaakt. Daarna wordt het hout d. Hierna krijgt het meubel nog verschillende behandelingen om een voldoende sterke afwerklaag te krijgen.


Over het algemeen maken wij van het houtsoort eerst kleurmonsters om de juiste kleur . Bekijk de foto van eddyvanputten met als titel mooie houten landelijke schouw met houtkachel en andere inspirerende plaatjes op Welke. Strak en modern of nostalgisch, het is te maken zoals u wilt. Stokertje levert vrijwel alle merken en soorten schouwen , variërend van strakke en eenvoudige modellen tot nostalgische schouwen met ornamenten. Ook de keuze voor een matte of juist glanzende schouw is bepalend voor de uitstraling van het geheel.


Uiteraard is het mogelijk een schouw op maat te laten maken in de . De kachel zelf kan ook dermate heet worden, dat de warmtestraling ervan het hout van de schouw doet verschroeien. Ik heb zelf al dergelijke verschroeide schouwen gezien. Nochtans heb ik onlangs een prachtig mooie, antieke eiken schouw kunnen kopen.


Ik wil er een aangepaste finoven voor maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts