woensdag 7 maart 2018

Waterzijdig inregelen handleiding

Radiatoren niet goed afgesteld; Waterzijdig inregelen : bij installatie of achteraf. Over een pakket met handleiding en thermometers om het inregelen zelf te doen hebben wij een eerste indruk geschreven. Omdat je als installateur te maken hebt met standaard pijp- diameters en radiatoren die niet precies zijn gemaakt voor het berekende ver- mogen, moet je elke cv-installatie waterzijdig inregelen. Dat verbetert het ren- dement en bespaart stookkosten voor de klant.


Een handleiding hoe je dat doet. Bij waterzijdig inregelen denkt men vaak dat dit alleen van belang is bij de wat grotere installaties zoals de utiliteitsbouw. De praktijk leert dan ook dat bij de kleinere installaties in de woningbouw nauwelijks iets aan inregelen wordt gedaan. Omdat de gewenste ruimtetemperatuur meestal wel gehaald wordt, komt het . Overigens begrijp nog altijd niet dat inregelen tot de standaard acties bij aaneg van een CV hoort. Er zijn zelfs bedrijven die alleen maar aan waterzijdig regelen doen.


Korte film over het project waterzijdig inregelen. Dit project is een initiatief van Energie-U en is. De video hoort bij het Impuls-katern van Intech KS juli/augustus.


Het inregelen van een cv-installatie. Ondanks dat in het verleden meestal voetventielen werden gebruikt voor het inregelen van afgifte units kan dit om navolgende redenen efficiënter en nauw- keuriger met dubbel instelbare radiator- of voorinstelbare thermostaatkranen. Beter toegankelijk doordat zij aan de bovenzijde van de radiator . Zonder handleiding kom je er als leek waarschijnlijk niet uit. Wil je toch waterzijdig wilt inregelen ? Schakel dan een erkende installateur in van Abelco.


Het waterzijdig inregelen van de cv zelf doen is een mogelijkheid. Maar om de energiekosten laag te houden, is een erkende installateur raadzaam. Bespaar energie met waterzijdig inregelen van radiatoren.


Een ingeregelde CV krijgt het huis zuinig, comfortabel en gelijkmatig warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts