maandag 12 maart 2018

Pelletkachel aansluiten op buitenmuur

Een van de voordelen van pelletkachels is dat de rookgasafvoer eenvoudiger is dan voor houtkachels en gaskachels. Voor houtkachels is een geïsoleerd dubbelwandig RVS afvoerkanaal aan te bevelen. De kosten hiervan kunnen fors oplopen, deze kunnen zelfs de aanschafprijs van de houtkachel zelf overstijgen.


Wanneer de pelletkachel niet op een buitenmuur is geplaatst, moeten de buizen wel in de woonst worden geïnstalleerd. Wanneer er wordt geopteerd voor de buizen langs de binnenzijde van de woning, zullen er ook boringen moeten gebeuren door de verdiepingen en het dak.

Dit kan voor complicaties zorgen én voor de . U krijgt van ons duidelijke uitleg voor het aansluiten en installeren van een pelletkachel. Wij adviseren onze klanten altijd om hierna met het rookkanaal nog minimaal tot. OPTIE OPTIE OPTIE OPTIE. Door het uitsteken van de buis niet geschikt als er een voetpad direct tegen de buitenmuur loopt.


Niet geschikt als de afvoer . Mcz-cute- pelletkachel Er bestaat veel onduidelijkheid over de aansluiting van pelletkachels. Helaas zijn er momenteel veel bedrijven die zonder enige ervaring pelletkachels gaan verkopen en installeren.

Hier kunt u enkele tips lezen om een pelletkachel goed aan te sluiten op een rookgas afvoer. Een bestaande schoorsteen of zelf de afvoer monteren. Een pelletkachel kan op de buitengevel aangesloten worden mits de afvoer tenminste meter omhoog gaat.


In Nederland is een geveldoorvoer voor pelletkachels toegestaan. Maar nogmaals, dit zijn claims zonder onderbouwing. Voor pelletkachels zijn er diverse mogelijkheden om een goed werkend rookkanaal te maken. Een eenvoudig rookkanaal van meter hoogte zou in principe voldoende zijn om de rook bij een eventuele stroomuitval uit de kachel weg te laten zuigen.


De ventilator die in de pelletkachel zit zorgt er voor dat de rook wordt weg . Andere aandachtspunten bij een pelletkachel met afvoer op de gevel: Indien er gebruik wordt gemaakt van een CV aansluiting op de pelletkachel , moet de afvoer verplicht via het dak . Door ons uitgebreide netwerk kunnen we. Pelletkachel online is de online specialist in pelletkachels. Afvoer pelletkachel onder door gevel (type 1).


Deze manier van aansluiten is de eenvoudigste en goedkoopste. Er wordt direct achter de kachel een gat door de gevel geboord. Het plaatsen van een pelletkachel bestaat uit het aansluiten op een rookkanaal ( de kachelpijp in de kamer zelf), die wordt aangesloten op een schoorsteen (al dan niet via een andere ruimte).


Er zijn verschillende opties.

Dit zijn de drie voorkomende aansluitingen: . Een afvoer dubbelwandig voor een pelletkachel is belangrijk voor een goede verbranding, te weinig trek geeft een onvolledige verbranding van pellets. Met vaste roset voor buitenmuur , vochtdicht. Dubbelwandig met isolatie, ø 130mm. Voor het aansluiten achter de pelletkachel naar boven.


Beste, Ik lees bijzonder veel tegenstrijdigheden over afvoer bij pelletkachels. Is een schouw echt nodig bij een pelletkachel ? Bovenstaande toont aan dat het vaak de moeite loont om te onderzoeken of de aansluiting van de pelletkachel op een bestaande schoorsteen van de woning . Het gemakkelijkst is kiezen voor een erkend installateur. Rookkanalen voor pelletkachels.


Kom ook naar onze webwinkel voor het enorme assortiment kachelpijpen tegen bodemprijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts