maandag 12 januari 2015

Luchtvochtigheid 70 in huis

Afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur voelt een mens zich behaaglijk bij een bepaalde relatieve luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid in huis is belangrijk om prettig te kunnen wonen, maar wat is de ideale luchtvochtigheid in huis en hoe kunt u die regelen? Bij mij thuis is deze vergelijkbaar. Als ik veel stook dan wordt hij wat lager inderdaad.


Ik zou er vooral op letten dat je voldoende ventilatie hebt (COmeten?) en niet teveel vocht toevoegd.

Zowel de feitelijke temperaturen binnenhuis , als de thermische behaaglijkheid van een woning kunnen een effect hebben op het welbevinden en gezondheid van de. Laat na het douchen de deur van de badkamer dicht zodat het vocht zich niet door de rest van je huis verspreid en zet een raam open of de afzuiger hoog. Eigenlijk kon ik je wel gelijk vertellen dat dit zo ongeveer zou moeten zijn, te meten met een hygrometer. Wij wonen nu maanden in onze huidige woning. De isolatie was voor die tijd redelijk.


Een gemiddeld gezin produceert tot liter vocht per dag in huis door koken, douchen of wassen, maar ook gewoon door adem te halen. Er zijn geen vochtproblemen . Als dit vocht in de woning blijft, kan dit leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in huis.

Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken en wat u kunt doen om . We kunnen wel de beste relatieve vochtigheid in huis bepalen: wanneer we de vochtigheidsgraad in huis meten kunnen we nagaan of u een probleem in huis heeft dat kan leiden tot. Daarbij moeten we natuurlijk wel de bedenking maken dat schimmel kan beginnen te ontstaan vanaf een luchtvochtigheid van procent. In mijn huis is het altijd erg vochtig. Hallo, ik huur met andere vrienden een huis. De eigenaar is er mee bezig.


In een geventileerde ruimte kan de vochtigheid afhankelijk van de weersomstandigheden en eventuele verwarming echter ook binnenshuis enkele tientallen procenten afwijken. Wij hebben een hoge vochtigheidsgraad in onze slaapkamers. Op de pleister staat schimmel.


Ik kan niet direct een vochtprobleem localiseren. Ons huis is een open bebouwing met spouwmuren en gewone muur = bakstenen(boerkes) tegen mekaar. Nu zou ik dit graag aanpakken.


U kunt de vochtigheid van de lucht in uw woning meten met een hygrome- ter. Een relatieve luchtvochtigheid van. Boven de is de lucht te vochtig.


Een te lage lucht- vochtigheid (circa ) komt vooral in de winter voor. De maximale hoeveelheid stijgt dan, waardoor de relatieve vochtigheid daalt.

Omgekeerd zal de relatieve vochtigheid toenemen bij lagere temperaturen. De oplossing van de meeste vochtproblemen is… ventileren! Veel mensen zijn de laatste . Die lengteverandering wordt overgebracht naar een wijzer, die de vochtigheid aangeeft. Buitenshuis kan de relatieve vochtigheid enorm variëren, van minder dan procent tot 1procent.


Binnen bedraagt de vochtigheidsgraad meestal tot procent. Lucht afkomstig uit warme zuidelijke gebieden heeft altijd een behoorlijk hogere luchtvochtigheid. Binnenshuis in een badkamer bijvoorbeel is ook vaak sprake van dergelijke structurele hoge waarden. Oplossingen in de vorm . Vaak een vochtige herfst en winter met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80-. De gemiddelde luchtvochtigheid in Nederland ligt dan meestal rond.


Door intensief gebruik van verwarming of kachels in de winter kan de luchtvochtigheid binnenshuis aanzienlijk lager zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts