vrijdag 9 januari 2015

Brandwerend rooster

Binnen de bouwwereld wordt er een steeds grotere prioriteit gesteld aan de brandwerendheid van puien, deuren en roosters. Net als met de geluidwerendheid weet JAZO functionaliteit en design te combineren. Een brandwerend rooster dat voldoet aan de strengste eisen. Kijk op de site van voor het overzicht van alle brandwerende roosters van Storax!


Ronde brandwerende roosters. Brandwerende deurroosters en doorvoerroosters.

BRANDWEREND ROOSTER LVH44. Indien muren en vloeren brandwerend dienen te worden uitgevoerd dan geldt dit ook voor . Tevens in grote afmetingen! Dit brandwerend smeltrooster is anders dan andere brandwerende roosters.


Vanwege de enorme consequenties die brand heeft, worden er aan bouwconstructies brandwerende eisen gesteld. Het gerenommeerde bedrijf Efectis Nederland B. GAVO brandwerende ventilatieroosters (type G8) zijn ontwikkeld om ventilatie mogelijk te maken in gebouwen welke onderverdeeld zijn in brandwerende secties. De roosters zijn verkrijgbaar in verschillende standaard uitvoeringen.

Onze producten zijn ontworpen om de brandwerende eigenschappen van het element, . G8HD Deurrooster, brandwerend. Deurroosters vervaardigd van grijze kunststof lamellen, welke zijn gevuld met een materiaal dat bij een temperatuur van 120° Celsius opzwelt en op die manier de toevoer van zuurstof verhinder zodat er geen trekgat ontstaat. Voorzien van geanodiseerd aluminium kader. Rechthoekige brandroosters.


Het gamma brandwerende doorvoerroosters bestaat uit twee productfamilies: Gz en Ge. Om te voldoen aan de archi-. De brandwerende roosters zijn alleen te. Het rooster zwelt bij een temperatuur van circa 100°C.


De FireCatch EPC is een gepatenteerd compact ventilatierooster met een brandwerendheid van minuten. Het brandwerende ventilatierooster FireCatch EPC voldoet met min. Hoe werkt een brandrooster. De werking van het brandwerend ventilatierooster is gebaseerd op de ex- panderende eigenschap van het opschuimend materiaal die bij een tempe- ratuur hoger dan 100°C uitzet waardoor het rooster volledig dichtschuimt. Ingebouwde brandwerende roosters , ook in geluidwerende gecertificeerde uitvoering verkrijgbaar.


In brandwerende onderdelen worden nogal eens openingen gecreëerd om de ruimte te voorzien van een natuurlijke ventilatie. Bij deze temperatuur wordt het thermo-expansief materiaal in het rooster geactiveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts