maandag 26 januari 2015

Zelf oefenen na een beroerte

Zo geniet hij nog steeds van in de tuin werken al gaat dat langzamer. In november heeft hij planten gepoot en die bloeien nu. Zelf oefenen na een beroerte. Therapeuten, verpleegkundigen en patiënten geven aan dat de gids stimuleert om zelf te werken aan het herstel.


Ze vinden het een effectief middel om de zorg te intensiveren.

Uit een enquête blijkt dat na. Voor mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad is het belangrijk om zo snel mogelijk na een CVA met therapie te beginnen om de uitgevallen functies zo goed mogelijk terug te laten komen. Om deze mensen te ondersteunen is de oefengids ontwikkeld. Het project Snel in Beweging heeft als doel om mensen met een beroerte sneller en intensiever te laten revalideren.


De oefengids bevat oefeningen voor schouder, hoof . Dit kan van pas komen als de iPad gedeeld wordt in bijvoorbeeld een revalidatiecentrum. Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Hoe meer therapie, hoe beter het herstel.

Met de oefenapp en de oefengids kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen , eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. Het bevat oefeningen voor . Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht en De Hoogstraat Revalidatie en mede mogelijk gemaakt door de 'Edwin van der Sar Foundation'. De app is ontwikkeld door. Sophia Revalidatie Klik hieronder op meer weergeven om alle oefeningen te zien en direct.


Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals tandenpoetsen of de gordijnen openen en sluiten. Aanleiding om de gids te ontwikkelen zijn de vele studies die wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Trainen van dagelijkse vaardigheden laten aansluiten bij de eigen leefwereld: veel thuis dagelijkse activiteiten met de fysiotherapeut doornemen, veel herhalen . CVA, wat u zelf kunt doen aan uw herstel. Er bestaat een CVA-oefengids waarmee u zelf kunt oefenen. Deze gids bevat instructies met plaatjes, waarbij oefeningen gegeven worden om zelf of met uw partner te . In het begin brengen wij zelf de getroffen arm of het been in beweging.


Na de eerste zorg direct na de beroerte , begint voor de meeste patiënten een periode van revalideren. Daarbij werken vele zorgverleners. U heeft een beroerte gehad.


De oorzaak was een herseninfarct. Binnen enkele weken tot een half jaar kunnen veel uitvalsverschijnselen als gevolg van een herseninfarct herstellen.

Door oefenen leert u met de uitvalsverschijnselen om te gaan. Het is mogelijk hulpmiddelen of hulp aan huis te krijgen. Na een beroerte is meestal revalidatie nodig. De fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist gaan binnen uur na het infarct na wat de gevolgen zijn van het infarct. We have made it easy for you to find a PDF Ebooks without any digging.


And by having access to our ebooks online or by storing it on your computer, you have convenient with zelf oefenen na een beroerte cva. To get started finding zelf oefenen na een beroerte cva, you are right to find our website which has a . Maar het meeste werk moet door de patiënt zelf worden verzet. Er is een oefenboek voor CVA- patiënten, waarin diverse oefeningen zijn beschreven die mensen zelf kunnen doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts