dinsdag 20 januari 2015

Muur achter houtkachel wordt heet

De schoorsteenveger in okober zei dat we hem flink heet konden stoken, want de schoorsteen was prima in orde. Nu hebben we dus heerlijk gestookt, maar het probleem is dat de muur net boven en net onder de kachel te heet is geworden. De verf is erg gaan verkleuren en bladderen en er zitten s. Sinds kort hebben wij een houtkachel , die aangesloten is op het bestaande rookkanaal. Het probleem wat zich nu voordoet is dat de muur bij de buren heel.


Ik zat zelf te denken aan iets voor de muur te zetten wat de warmte terugkaatst, iets als een stalen plaat of iets dergelijks.

Overal waar ik houtkachels weet staan zitten er tegels achter tegen de muur. Je moet je wel afvragen of je pijp niet te warm wordt , het is natuurlijk maar blik. Overlast door wandafvoer pelletkachel?


Houtkachel in blokhut, hoe een veilig rookkanaal. Scheuren in stuukwerk open haard? Meer resultaten van forum. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Dat had ik niet eerder gehoord.


Ook werd de muur op die plek gloeiend heet (op de foto heb ik met zwart getekend hoe de buis lijkt te lopen en waar hij het heetst is met rood).

Is dit omdat de verbranding. Het kan best zijn dat die man perfect luchtdroog hout verstookt in een dure houtkachel. Dit kan je gemakkelijk . Beste mensen, ik wil achter mijn houtkachel tegelen. De natuurstenen schouwmantel springt. Kijk eens voor een ( brons)spiegel om achter uw kachel te kleven.


Het hitteschild achter kachels. AESTUVER biedt een eenvoudige en veilige oplossing voor de hittestralingzones achter kachels waar standaard gipsplaten ongeschikt zijn. Met dit systeem wordt opwarming van de achterwand beperkt.


Zo is de AESTUVER plaat bestand tegen een temperatuur van . Bij de installatie van een houtkachel moet men er op letten dat er voldoende ruimte is tussen de kachel en alle brandbare materialen in de kamer. Een buis mag nooit door een brandbare vloer of muur gaan. Deze aansluitingsbuis wordt zodanig heet dat het omliggende materiaal vuur zou kunnen vatten. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij en vraag hen om u duidelijk te laten weten, liefst schriftelijk, waar u moet op letten om nog steeds verzekerd te . Vervolgens kan het gebeuren dat er een blauwe damp van de kachel afkomt als deze heet wordt.


Maak voordat u de eerste keer gaat stoken de ruiten schoon zodat eventueel achtergebleven walsvetten van de fabriek verwijderd worden (deze branden anders nl. in). Dus dat wordt overleggen wat wijsheid is in dit geval. Zo bleek in een onderzoek in een dorp achter de duinen bij de Noordzee, dat de schone lucht daar al vervuild is met houtkachel gif uit Engelan dat gif.


Dat is om veiligheidsredenen.

En dan nog moet je er onbrandbaar materiaal achter doen, als cementvezelplaat. Indien de scheidingsmuur als achterwand van het rookkanaal fungeert, moet het geheel in verband zijn gemetseld. Een rookkanaal dat tegen een bestaande muur wordt aangebracht, moet in de muur rookdicht zijn ingekast.


Het rookkanaal moet binnendaks worden opgemetseld met zachte . Om u een indruk te geven van de verschillende opties, geven we u hier achtergrondinformatie over rookkanalen. Allereerst is het goed om . We geven in dit blog acht tips waar je op moet letten bij het kopen van een houtkachel. Wij gingen op zoek naar een houtkachel die de huiskamer goed kan verwarmen en het liefst ook nog het hele huis.


Het vermogen van de kachel, dus wat hij aan warmte kan produceren, wordt aangegeven in kilowatt ( kW). De muur achter de kachel wordt alleen wel zeer heet (hij staat eigenlijk te dicht op de muur )en krijgt de kachel op de stookstand naar ons inziens te weinig lucht zodat ik de lucht toevoer iets open moet laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts