vrijdag 7 juli 2017

Slimme meter stedin nadelen

Wij zetten de vijf nadelen van de slimme meter op een rij. Bovenstaande opsomming laat zien dat er nog behoorlijk wat nadelen aan de slimme meter kleven. Ook ik voel mij gechanteerd doordat stedin schrijft dat ik geen goedkoop tarief meer krijg als ik niet overga op de slimme meter. Een slimme meter is een nieuw soort energiemeter.


Deze energiemeter is digitaal.

Uw netbeheerder kan via deze digitale meter uw meterstanden op afstand lezen. Nederlandse meterkasten hangen kunnen meer meten dan het daadwerkelijke verbruik. Dat blijkt uit laboratorium-onderzoek van de Universiteit van Twente, dat maakt de universiteit vanavond bekend in EenVandaag.


Andere energiebronnen in huis, . Je hoeft dus geen meterstanden meer door. Stedin biedt een handig overzicht van handleidingen van slimme meters , met foto van de meter erbij. Maar normaal gesproken zul je de . Slimme meter, doen of niet?

Dat moet u nog steeds zelf doen. Hij registreert de meterstanden en geeft die door. Als u echt aan energiebesparing wilt doen, moet u de . De meters in kwestie worden momenteel gratis aangeboden door heel Nederland.


Dit gebeurt in fases, want het is een flinke klus. De komende jaren moeten we allemaal kiezen: wel of geen slimme energiemeter in ons huis? Het enige verschil is dat op de slimme meter de mogelijkheid is dat de meterstanden op afstand worden uitgelezen door de netbeheerder. Dit doet uw netbeheerder en er zijn voor u geen kosten aan verbonden.


Maar wist u dat u niet verplicht bent de slimme meter te accepteren? Er zijn namelijk een paar minpunten aan de slimme meter. Lees ze hier en maak voor uzelf de afweging of de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen. Ongeveer procent van de particulieren heeft de aangeboden slimme meter geweigerd. Hierbij werd vooral gewezen op het privacy-aspect (procent), nadelen bij de teruglevering door zonnepanelen (procent) en de twijfel aan nut (procent) en noodzaak (procent) van de slimme meter.


Nadelen voor de netbeheerder en de energieleverancier. De voordelen van technologie versus de nadelen voor de burger. Het wisselen tussen dag- en nachttarief met een oude meter verdwijnt.

Nieuwsgierig naar uw persoonlijke energie-aanbod? Vul uw postcode in, u ziet direct welk energiecontract voor u gunstig is. Of bekijk onze scherpe aanbiedingen voor stroom en gas. Overstappen naar Essent is met een paar klikken geregeld. Kiest u voor ons, dan krijgt u sowieso groene stroom – zonder meer te betalen.


Dankzij de slimme meter hoef je je meterstanden niet meer handmatig door te geven aan de netbeheerder. Bovendien is het met de slimme meter en een . Gehoord van een expert in het vakgebied: weiger de slimme meter van Stedin. De slimme energiemeter zou energie- en kostenbesparend werken. De redenen zijn: 1) Als je met zonnecellen. Niet voor niets staat er geen enkel nadeel in en alleen een losse melding dat weigeren kosten met zich mee zou kunnen brengen.


Aan de slimme meter zit het nadeel dat jouw energieleverancier op ieder moment kan zien hoeveel jij verbruikt. Toen de eerste meters werden geïnstalleer werd er dan ook direct ophef gemaakt over deze privacyschending.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts