dinsdag 25 juli 2017

Cv ketel bijvullen hoeveel bar

De werkdruk van iedere CV - ketel ligt tussen de en bar. Is de druk lager dan bar , dan zal de cv - ketel uitschakelen of niet goed meer werken. Moet je de cv-installatie bovengemiddeld vaak bijvullen , dan is er waarschijnlijk iets mis met het expansievat, waardoor het overdrukventiel voortdurend . Loopt de druk tijdens het cv - ketel bijvullen met water onevenredig snel op?


Dan is het expansievat waarschijnlijk defect.

Deze moet je zo snel mogelijk te laten vervangen. Toegevoegd na minuten: Sluit de slang aan de ene kant aan de cv aan en de andere aan het kraantje van de cv - ketel. Afhankelijk van het type zit deze aan de ketel vast of ernaast. Draai de kraan open, kijk naar het wijzertje van de ketel en draai de kraan dicht wanneer de gewenste bar. Hoe vul ik de cv-installatie bij?


Wordt uw verwarming niet warm? En dat kunt u gemakkelijk zelf.

Het is van belang dat de CV - ketel de juiste druk heeft, anders wordt er te weinig warmte afgegeven. Het water wordt dan namelijk onvoldoende verwarmt. En als de druk te laag wordt kan de ketel zelfs stoppen. De juiste druk van een CV - ketel is tussen de en bar.


Wanneer de druk te hoog is, moet u de druk verlagen. Vul zelf je CV - ketel bij. De waterdruk van je CV - ketel moet tussen de en bar staan.


Als de druk te laag is, zal de ketel uitvallen. In dit geval dient je ketel bijgevuld te worden met water. Maar hoe doe je dat, het bijvullen van je CV - ketel ? Instructie bijvullen Video instructie bijvullen Kom je er niet uit? Dit is het beste om te doen voor én na het ontluchten van uw cv-installatie.


U controleert dit zelf door te checken op hoeveel bar de meter staat. Als de meter niet tussen de en bar staat, dan is het bijvullen inderdaad nodig. Het aanvullen is niet erg moeilijk, u doet het gemakkelijk zelf.


In onderstaand stappenplan leest u precies hoe u dit doet.

Hierbij moet de stekker uit het stopcontact tijdens het bijvullen. Let op: in onderstaand filmpje heeft de CV - ketel een analoge drukmeter. Heeft uw CV - ketel een digitale drukmeter die aangeeft tot hoeveel u moet bijvullen , zet de ketel . In een heel aantal gevallen kunt u zelf actie ondernemen om een CV - ketel storing. Ligt de druk te laag dan werkt de cv - ketel vaak niet of minder goed. Dit komt doordat er zuurstof zit in het verse water waarmee de cv - ketel weer op druk . Als de waterdruk te laag is ( onder bar ), moet je de installatie bijvullen.


Mocht je er dan nog niet uitkomen, neem dan contact op met jouw installateur. Hoe je dat doet, kun je nalezen in de handleiding van je cv - ketel of kijk op onze instructievideo. Bekijk instructiefilmpje. Hierna geeft hij de waterdruk weer. Indien de waterdruk niet in het display wordt weergegeven, druk dan een aantal keer op de informatie toets “ï” tot hier Akomt te staan.


Deze behoort tussen de en bar te zijn. Is hij lager dan bar , moet je de installatie bijvullen. Stap 3: zet de thermostaat van de cv - ketel laag en . Is de druk hoger dan bar , dan slijt de pomp te snel, en bij meer dan bar kan er lekkage ontstaan doordat een leiding barst. De cv - ketel bijvullen doet u met een slang die u aanbrengt tussen de cv - ketel en de dichtstbijzijnde waterkraan.


Dat getik en geborrel in uw verwarmingsbuizen en radiatoren, kan soms best vervelend zijn. Er zit waarschijnlijk lucht in uw cv-systeem, gelukkig is dat zo verholpen. Ligt die onder de bar , dan moet u uw ketel namelijk bijvullen. AWB thermomaster) moet worden bijgevuld met water, want staat onder 1. In de gebruiksaanwijzing staat dat ik de stroom e. Laat de CV enige tijd draaien.


Meestal moet deze tussen de 1. Controleer de waterdruk op de manometer op de verwarmingsketel. Bevindt de wijzer zich daaronder (in het rode gebied), dan is bijvullen nodig. De ketel vindt de waterdruk te laag en gaat in storing.


Waterdruk maandelijks controleren en bijvullen zodat hij altijd minimaal boven de bar staat, bij voorkeur gewoon 8-Bar. Vullen doe je als de stekker uit de ketel is, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts