maandag 24 juli 2017

Houtkachel stoken tips

Stoken op hout is een uitstekende manier om uw huis te verwarmen. Maar hoe stookt u het best? Hier volgen wat handige weetjes en tips om uw houtkachel optimaal tot haar recht te laten komen. Deze methode is niet meer van deze tijd.


Hiermee verstookt u onnodig veel hout en de houtkachel geeft vieze rook via de schoorsteen.

Beter is de nieuwe methode voor het aansteken van de kachel , het zogenaamde omgekeerde stoken. Hoek maak je een goed en schoon haardvuur? In dit artikel laten we u aan de hand van tips zien hoe u verantwoord stookt in een houtkachel of open haard.


Stooktips voor houtkachel of open haard. Een schone kachel betekent een warme kachel. Verwijder eens per jaar roet uit de kachel en het rookkanaal. Dat zorgt ervoor dat uw kachel warmer wordt. Een roetlaag, ook al is die maar een paar millimeter dik, zorgt ervoor dat de warmte niet goed door het ijzer kan worden geleid en direct via de schoorsteen naar .

Tijdens het stoken van hout komen altijd schadelijke stoffen vrij. Als u let op een paar eenvoudige punten kunt u overlast en gezondheidsklachten voorkomen of beperken, en toch genieten van een gezellig vuurtje. Gebruik alleen hout dat gekloofd anderhalf tot twee jaar onder een afdak is gedroog is geschikt voor . Wilt u weten hoe u zo optimaal en efficiënt mogelijk hout stookt in uw houtkachel ? Pas de kachel aan aan de ruimte die hij moet verwarmen Hoe hard je ook stookt , een kachel met een te klein vermogen zal nooit voldoende warmte produ. Tien tips om goed te stoken.


Immers, wanneer je niet goed stookt , ben je wel de veroorzaker van luchtvervuiling. Het kan beter en anders. Welk hout gebruikt u, hoe stookt u zonder rook.


Al dit en nog meer tips over hout stoken vindt u hier. Als u een open haard of houtkachel heeft dan gebruikt u deze in de winterperiode waarschijnlijk vaak. Zeker met de feestdagen voor de deur verhoogt dit de sfeer in huis. Denk aan een vervelende geur en roetneerslag. Ook kan stoken gevolgen hebben voor . De verbranding zorgt voor een heerlijke warmte, maar de vlammen zelf geven een geheel eigen sfeer.


Om jou hierbij te helpen heb ik een aantal basisstappen en tips op een rijtje gezet.

Als gemeente gaan we ervan uit dat buren rekening met elkaar houden en proberen de overlast te beperken. Toch krijgen we vragen van omwonenden die hinder ervaren. Hout Stoken en houtrook. Openhaarden, houtkachels en buitenvuren.


Vind tips voor hout stoken en kachel kopen. Een houtkachel of open haard is gezellig, maar niet goed voor het klimaat en je gezondheid. In grootmoeders tijd speelde de houthaard of kachel een grote rol. Een open haard of houtkachel die niet alleen het huis verwarmt, maar waarop je bv ook water kan koken of eten kunt bereiden.


Negen tips voor zo schoon mogelijk stoken. Vaak is een open haard of houtkachel te groot voor de ruimte waarin hij staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts